Ulise Toader

Mutarea cablurilor în subteran

Mutarea cablurilor în subteran este tergiversată de trei mandate

„La 12 ani de când autoritățile locale au demarat proiecte pentru mutarea cablurilor de pe stâlpi în subteran, orașele României sunt încă împânzite de fire. Și dacă poate părea normal să se miște mai greu autoritățile dintr-o comună cu finanțări minime, nu e deloc normal să se întâmple așa într-un oraș-capitală precum Bucureștiul”, a declarat Ulise Toader, candidatul PPU (social-liberal) la Primăria Sectorului 3.

Programul NetCity, prin care cablurile urmează să fie introduse în subteran a fost demarat în 2008, iar rețeaua ar urmă să cuprindă tot Bucureștiul și zona metropolitană.

În realitate însă, orașul are până în prezent, probabil, mai puțin de jumătate din clădiri racordate la infrastructura subterană, iar aceste „pânze de păianjen” din cabluri nu doar că sunt inestetice, ci și periculoase. Mai mult decât atât, nici măcar proprietarii acestor cabluri nu mai știu care sunt cele nefuncționale.

„Toate acestea se întâmplă în România, țara cu una din cele rapide conexiuni la internet la nivel global, dar cu cea mai lentă implementare a programelor europene, printre care se află și mutarea în subteran a acestor cabluri.

Oamenii puși de primărie să îngroape cablurile sapă gropi cu târnăcopul și toarnă cimentul cu lopata, așa că în ritmul acesta, nu vor termina curând. Monumentele orașului vor fi în continuare „pătate” de suluri de cabluri și de zeci de fire, în dreptul fațadelor, cum se întâmplă și aici, la Hala Traian, unul din locurile reprezentative ale Capitalei”, subliniază vicepreședintele PPU (social-liberal).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: