Ulise Toader

Hegemonia partidelor parlamentare distorsonează principiile democratice!

Antena 3

Mai ușor intră o cămilă prin urechile acului decât un om cinstit în politica românească și asta din cauza sforăriilor trase de partidele parlamentare!

Regulile jocului în competiția electorală se modifică de la zi la zi, prin modificări ale legislației electorale și hotărâri ale BEC în favoarea partidelor parlamentare și în defavoarea partidelor neparlamentare și candidaților independenți!
Principiul egalitatii de sanse este încalcat grav și aceasta poate duce foarte ușor la fraudarea alegerilor!
Alegerile locale au menirea de a alege edilii locali cei mai buni! Și întăresc afirmația mea „edilii locali cei mai buni”!
Pentru ca aceasta să se întâmple, competitorii fie că fac parte din partidele parlamentare, partidele neparlamentare, fie că sunt idependenti, trebuie să se beneficieze de arme egale în lupta electorală!
Iată că la noi partidele parlamentare se folosesc de supremația pe care o au în parlament și dau legi pe bandă rulantă, în timpul jocului, pentru a favoriza camarila propriilor competitori!
Una dintre aceste modificări face ca, practic, partidele parlamentare să-și pună câte trei reprezentați în secțiile de vot, pe când cele neparlamentare să nu aibă niciunul!
Pentru că emisiunea la care am participat s-a întrerupt brusc și nu am mai avut posibilitatea să-l întreb pe liberalul – pesedist Dan Cristian Popescu despre câteva aspecte pe acest subiect o să o fac acum:

De ce au simțit nevoia partidele parlamentare să-și pună câte trei reprezentanți în secțiile de votare?
Dacă nu este vorba despre bani pentru reprezentanții lor, din secțiile de votare, de ce aceștia nu renunță la indemnizații?
De ce un reprezentant al partidelor neparlamentare în secțiile de votare să fie discriminat, respectiv să presteze aceleași activități pro-bono?
De ce au dublat indemnizațiile dacă nu este vorba de bani pentru reprezentanții lor?
De ce nu s-a publicat valoarea bugetului alocat pentru organizarea alegerilor locale 2020?

Șirul întrebărilor poate continua dar mă opresc aici și aștept răspuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: