Ulise Toader

Galerie foto

🎅 Moș Crăciun ne-a dat de veste,
Că astăzi la noi sosește,
Chiar la sediul PPU,
Te așteptăm să vii și tu!
Pe copiii necăjiți, chiar și pe cei fericiți,
Umaniștii îi așteaptă, astăzi pe la ora… 4. ☃️
Prieteni, astăzi, de Ziua Internațională a Solidarității Umane, haideți să facem un mic exercițiu.
Faceți un gest de solidaritate față de cineva apropiat, nu neapărat material, și împărtășiți cu noi, aici, bucuria pe care ați adus-o acelei persoane!
Gata cu politica de căpătuială!

Dumneavoastră nu v-ați săturat de oameni meschini care intră în politică doar că să-și atingă propriile interese personale, să facă ciubucuri? Nu v-ați săturat de mincinoși, de inculți și de demagogi care ar spune și ar face orice pentru propriul interes?

Noi DA, ne-am săturat! De 30 de ani, ne-am săturat! Ajunge! Gata cu politica de căpătuială!

Politica nu este rampă de lansare pentru căpătuială!

Umaniștii vor promova în politică, doar oameni care sunt împliniți din punct de vedere personal și profesional. Motivul? Foarte simplu: omul care a confirmat în competiția vieții vrea să-ți pună expertiza și priceperea în folosul societății, vrea să construiască ceva durabil, vrea să lase moștenire!

Avem nevoie de oameni valoroși în politică!

Dumneavoastră ce părere aveți despre actuala clasă politică?
Marți, 17 decembrie 2019… Cu doar o săptămână înainte de Ajunul Crăciunului, Umaniștii din Sectorul 3 se întâlnesc într-o nouă ședință de Birou Executiv.
👥 Și la aceasta ședință, au fost invitați câțiva membri și simpatizanți, ce ne vor sprijini în campaniile ce vor urma, iar sala de ședință a devenit neîncăpătoare.
⛎ Împreună suntem mai puternici❗
Valoarea fiecărui român este o bogăție naturală ce trebuie fructificată!
În viziunea umaniștilor, valoarea umană este cel mai important criteriu de selecție atât în societate cât și în politică.
Umaniștii consideră că suma valorilor fiecăruia dintre noi asigură valoarea societății noastre.
Haideți să ilustrăm acest lucru: Imaginați-vă o echipă de fotbal, aceasta este valoroasă și câștigă meciuri cu cât jucătorii care o formează, sunt mai valoroși. Altfel spus, puterea echipei este data de fiecare jucător.
În final vă lansăm o provocare: fiecare dintre noi știm măcar un om de certă valoare – un părinte, un profesor, prieten, sportiv etc. Spuneți-ne în ce consta valoarea acelui om?
La Gala Diner 2019 Financial Intelligence!
Umaniștii din Sectorul 3 au început deja pregătirile pentru alegerile locale din iunie 2020.
👥 În cadrul ședinței de Birou Executiv din această seară, au fost prezenți și câțiva dintre membrii Filialei PPU-SL Sector 3, care vor participa activ la acțiunile pe care le vor organiza Umaniștii în perioada următoare. Zilele și săptămânile care vor urma, ne vom întâlni și cu alți membri sau simpatizanți.
💡Aveți idei, aveți soluții pentru un Sector așa cum vi-l doriți? Vreți să vă implicați în proiectul nostru?
Nimic mai bine! Vă așteptăm cu drag alături de noi și împreună vom reuși să avem un Sector așa cum ne dorim❗
Dragi prieteni,
Așa cum știți deja, 9 decembrie marchează Ziua Internațională Anticorupție. Însă, nu doar astăzi trebuie să ne reamintim că acest fenomen foarte răspândit are un impact major asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor din întreaga lume.
Abaterea de la principiile etice, de la datorie și de la onoare – așa este tradusă corupția.
Corupția reprezintă o un abuz care ucide oameni, distruge democrația și orice formă de demnitate. Spune stop abuzurilor!
Dumneavoastră ce formă de corupție ați întâlnit?
Ziua Internațională a Drepturilor Omului este marcată, anual, în întreaga lume la 10 decembrie.Drepturile omului sunt universale și nu pot fi încălcat sau ignorate.
Știați că cea a mai răspândită formă de încălcare a drepturilor omului o reprezintă violența asupra femeilor?
Umaniștii vă îndeamnă să nu uitați că ne naștem liberi și egali în demnitate și în drepturi!
Păstrați vie bucuria de a fi propriu dumneavoastră stăpân!
La Conferința Anticorupție! Ziua Internațională Anticorupție, care se sărbătorește în fiecare an pe data de 9 decembrie, a fost inițiată la 31 octombrie 2003 prin „Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției”.
Data de 9 decembrie a fost stabilită ca Ziua Internațională Anticorupție începând cu anul 2006, prin rezoluția 58/4 a Adunării Generale a ONU, prin care Adunarea a adoptat Convenția Națiunilor Unite împotriva Corupției.
Ziua Internațională Anticorupție are ca obiectiv promovarea principiilor etice, integritatea, transparența și responsabilitatea asupra propriilor acțiuni în afacerile publice, cât și în cele private.
România a semnat Convenția la data de 9 decembrie 2003 la Merida și ratificat-o prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004.
♿ Astăzi, 3 decembrie, este sărbătorită Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.
 Pentru noi, UMANIȘTII, această zi are o importanță deosebită, deoarece unul dintre obiectivele noastre este susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestei categorii defavorizate de cetățeni, de a mobiliza voința politică și resursele pentru abordarea problemelor cu care se confruntă acestia.
🌍 Pentru a conștientiza amploarea acestui fenomen, vă redam doar câteva exemple:
▶️ Peste 1 miliard de persoane, la nivel global, prezintă dizabilități (1 persoană din 7)
▶️ Aprox. 80% din aceste persoane traiesc în țări în curs de dezvoltare
▶️ Aprox. 93 miloane de copii prezinta dizabilităţi moderate sau severe
▶️ 360 milioane de persoane au probleme de auz
▶️ 70 milioane de oameni au nevoie de scaune cu rotile, dar din pacate doar aprox. 10 milioane beneficiază de unul.
Înțelegerea problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi de către toți cetățenii, este o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.
Asa cum spunea și Scot Hamilton, „singurul handicap in viață este o atitudine nepotrivită!”
La mulți ani și multă sănătate ❗
✨Sărbătorile vin! … Sărbătorile vin! … Iar Umaniștii muncesc din plin!
 O nouă ședință a Umaniștilor din Sectorul 3 în aceasta seară în care s-au pus la punct anumite aspecte ce țin de campania electorală.
DA, noi Umaniștii din Sectorul 3 am început deja campania pentru alegerile locale de anul viitor❗
🙏 Doamne-ajută ca, în sfârșit, locuitorii Sectorului 3 să aibă un primar cu adevărat al Oamenilor, în persoana dlui. Ulise TOADER și niște consilieri care să le reprezinte interesele❗
Valoarea românilor este o bogăție națională ce trebuie fructificată!
În viziunea umanistă, potențialul uman al fiecăruia dintre noi este deosebit de important. Fiecare Om are propria sa valoare importantă atât pentru el cât și pentru cei din jur și pentru întreaga societate.
Umaniștii cred cu tărie că suma valorilor individuale determină valoarea societății. Astfel, o țară va deveni respectă și prosperă cu adevărat, când fiecare cetățean va fi sprijinit să își găsească locul și să-și împlinească potențialul devenind astfel un om respectat, informat, util și prosper.
Cheia de boltă a umanismului este ideea potrivit căreia succesul oricărei societăți constă în abilitatea acesteia de a identifica, cultiva, motiva și utiliza propriile valori naționale. Prin urmare, umaniștii cred că valorile României sunt o bogăție naturală națională.
Știm cu toții câte valori naționale a rodit această minunată țară și istoria măreață a marilor conducători și oameni de stat. Din păcate, astăzi, toate acestea au pălit în negura ignoranței și a nepăsării.
Ce se întâmplă cu valorile României? Cât timp o să mai exportăm creiere? Cât timp o să mai trăim în ignoranță și nepăsare?
Toader Ulise: „Ne dorim să facem o politică de centru, în care să câștige oamenii!”

Președintele filialei umaniste din Sectorul 3 al Capitalei, Toader Ulise, a declarat: „Nu vom face nicio alianță electorală cu niciun partid politic. Ne dorim să asigurăm echilibrul între stânga și dreapta. Ne dorim să facem o politică de centru, în care să câștige oamenii!”

Mesajul umanistului vine ca urmare a faptului că mulți dintre dumneavoastră ne-ați întrebat în ce mod vom aborda alegerile locale. Avem încredere că vom face o politică a faptelor, nu a vorbelor.
Omul potrivit la locul potrivit!
În urma unor analize minuțioase, umaniștii au ajuns să înțeleagă că oamenii, atunci când desfășoară acțiuni în beneficiul societății, dobândesc respect de sine.
Astfel, când se simt apreciați și când simt că munca lor este utilă, oamenii ajung să trăiască armonios cu societatea și nu mai au motive să se prefacă în sinea lor. Cine își cunoaște și își acceptă locul, este mulțumit și aduce plus valoare în societate.
Asta înseamnă „omul potrivit la locul potrivit”.
Vă invităm să ne spuneți ce vă doriți dumneavoastră pentru Sectorul 3?
„Ne place libertatea, ca oameni și ca țară,
Și soarele dreptății să lumineze sfânt,
O țară roșu, galben și-albastru pe pământ,
Aceasta-i viața noastră, aceasta ni-i tăria
Trăiască libertatea, trăiască România”
LA MULȚI ANI, România❗LA MULȚI ANI, dragi români ❗
Împreună cu un patriot adevărat, ULISE TOADER, viitorul Primar umanist al Sectorului 3 din București.
💥 Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) a lansat astăzi, 30 de noiembrie 2019, Campania națională „BUCURIA DE A FI PROPRIUL TĂU STAPÂN!”.
👥 Vicepreședinții umaniști, Daniel Ionașcu și Ulise Toader, și Liderul Forumului Umanist, Alfred Mihai, au prezentat în cadrul conferinței de presă, organizate astăzi la sediul PPU (social-liberal), concluziile Consiliului Național Extraordinar, desfășurat în perioada 29-30 noiembrie.
Considerând că este necesară o schimbare fundamentală a reperelor de eficiență și competență din politica românească,
Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) a hotărât:
1️⃣. Să promoveze atât în interiorul partidului cât și în cadrul funcțiilor politice alese sau numite, persoane împlinite din punct de vedere uman și profesional, care au capacitatea să facă politică în interesul general al românilor, nu pentru interesele personale sau de grup.
2️⃣. Pentru a asigura prosperitatea societății românești trebuie eliminată „politică de căpătuială”, promovată sistematic în ultimii 30 de ani, de către persoane care și-au folosit funcțiile politice și administrative pentru a-și asigura beneficii materiale și influență personală.
3️⃣. Asumând punctele 1 și 2, PPU (social-liberal) declanșează o Campanie națională – „Bucuria de a fi propriul tău stăpân❗” – prin care vor fi selectați transparent candidații umaniști pentru alegerile locale.
🌋 Primăria Sectorului 3, amendată pentru construirea stației de sortare a gunoaielor lângă casele din Cățelu.
❎ 30.000 de lei este amenda pe care Autoritățile au aplicat-o unei societăți a Primariei Sectorul 3, Salubritate și Deszăpezire SRL, pentru că nu avea acord de mediu pentru construirea gropii de situate la o distanță foarte mică de casele locuitorilor din Zona Cățelu.
♦️ Bineînțeles, amenda nu va fi plătită de cei care au luat această decizie controversată, ci din bugetul primăriei, alimentat din contribuțiile locuitorilor Sectorului 3. 😕
La Multi Ani tuturor romanilor de ziua Sfântului Andrei!
Astăzi 30 noiembrie 2019 este ziua Sfântului Andrei, o zi deosebita pentru români, avand in vedere faptul ca Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul romanilor.
Se spune ca Sfântul Andrei este cel care a creștinat poporul român fiind primul dintre apostoli care a vorbit despre Evanghelie dacilor, mai intai celor din Dobrogea.
Peste 700.000 de români poartă numele Sfântului Apostol Andrei, astfel: Andrei, Andreea, Andra, Andrea, Andreia, Andruţa, Andruşa, Endre, Andreeas, Andreas, Andreiu, Andries, Andrusa, Andruţa, etc.
Potrivit News.ro „Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Apostolul românilor, a fost frate al Sfântului Apostol Petru, amândoi fiind pescari de meserie, din Betsaida, cetate aflată pe malul lacului Ghenizaret.
Sfântul Andrei este cel care pentru prima dată l-a făcut cunoscut pe Hristos, spunându-i fratelui său Simon (Petru). De aceea Sfântului Andrei i se mai spune şi Apostolul Cel dintâi chemat al Domnului.
Sfântul Andrei a fost la început ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul şi de la acesta a aflat de întruparea Mântuitorului Hristos. Căci Sfântul Proroc şi Înaintemergător Ioan l-a arătat pe Iisus, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii” (Ioan, 1, 29). Atunci Sfântul Andrei, împreună cu un alt ucenic, s-a dus după Hristos: „Iar Iisus, întorcându-se şi văzându-i că merg după El, le-a zis: Ce căutaţi? Iar ei i-au zis: Rabi (învăţătorule), unde locuieşti? El le-a zis: Veniţi şi veţi vedea. Au mers deci şi au văzut unde locuia; şi au rămas la El în ziua aceea”. (Ioan 1; 38-40)
Când Iisus a intrat în Ierusalim, Apostolul Andrei a cunoscut şi a fost martor la toate patimile Mântuitorului şi s-a bucurat împreună cu Maica Domnului şi cu ceilalţi apostoli, cu femeile mironosiţe de Învierea Sa”.
Aceasta sarbatoare deosebit de importanta precede, in mod fericit, Ziua Nationala de 1 Decembrie, parca pentru a ne aminti de Dumnezeu, de Isus Hristos, de Maica Domnului, de apostoli, pentru a ne aminti faptul ca noi, Poporul Roman, am trecut cu bine peste momentele de cumpana intrucat am fost credinciosi si uniti.
In postarile anterioare precizam faptul ca sunt esentiale credinta si unitatea, faptul ca este necesar sa meditam la situatia noastra ca neam, si, cu credinta in suflet sa inlocuim dezbinarea cu unitatea.
Astazi, 30 noiembrie 2019 – ziua Sfantului Andrei, nu putem aprecia ca am reusit sa trecem peste divergentele existente la nivel de grupuri, de comunitati, de indivizi, nu am reusit sa fim mai putini egocentrici, sa renuntam un pic la interesele noastre materiale, sa fim receptivi la obiectivele nationale si sa actionam in acest.
Am insa convingerea ca fondul bun si istoria romanilor, careia ii suntem datori, nu ne vor permite sa regresam, ca vom regasi resursele necesare si vom ajunge la momentul in care vom sarbatori astfel de zile deosebite precum Sfantul Andrei, cu un alt tonus, avand alte pespective, cu fetele mai luminate.
Consider ca in fiecare zi ar putea exista un nou inceput.
Poate acesta va debuta astazi de Sfantul Andrei si va continua maine de Ziua Nationala a Romaniei. Importanta este credinta.
La Multi Ani tuturor romanilor de ziua Sfântului Andrei!
Cu sanatate, cu pace, cu speranta in unitate si cu incredere in viitor.
Doamne ajuta!
🕕 Marți, 26 noiembrie 2019, ședință nouă de Birou Executiv în cadrul Filialei PPU-SL Sector 3.
♨️ Pentru Umaniștii din Sectorul 3, astazi se încheie o luptă electorală, odată cu analiza bilanțului de la alegerile prezidențiale, și tot astăzi, începe o nouă campanie… Cea pentru alegerea în funcția de Primar al Sectorului 3, a d-lui. Ulise TOADER și a echipei de consilieri Umaniști. 🇷🇴
🛤️ Avem un drum nu tocmai ușor de parcurs, însă experiența noastră, faptul că întotdeauna punem pe primul plan nevoile și problemele oamenilor, ne fac să fim foarte încrezători că vom reuși sa transformăm Sectorul 3, într-un Sector Umanist, al oamenilor pentru oameni. 👥
🏩 Deja sediul nostru a căpătat o nouă înfățișare, adecvată noului obiectiv, mulțumită d-lui. Dumitru VASILIU, cel care are grijă ca întotdeauna „casa noastră” să fie cel mai frumos sediu de partid din Sectorul 3.
Demnitate – Onoare – Curaj, în viziunea doctrinei umaniste:
Doctrina umanistă plasează Omul în centrul preocupărilor sale și, fiind o doctrină politică, pune accentul pe raportul dintre om și societate. Vi se par cuvinte mari? Totul este natural și intuitiv. Astăzi vă invităm să înțelegem mai bine care este viziunea umanistă despre atributele principale ale omului în societate: Demnitate – Onoare – Curaj.
Dumneavoastră ce părere aveți? Vă încurajăm și pe această cale să vă exprimați liber și sincer pentru că dialogul și înțelegerea reprezintă primul pas spre coeziune socială.
Dar de ce cred umaniștii că demnitatea, onoarea și curajul sunt inzestrarile morale principale pe care fiecare individ trebuie să le dobândească într-o societate?
Ei bine, pentru că din demnitatea, onoare și curaj rezultă respectul de sine și altruismul față de cei din jur.
Respectul de sine al unei persoane se descoperă atunci când aceasta desfășoară o acțiune utilă pentru societate. Când se simte util și apreciat, ajuns pe locul său potrivit în societate – nici mai sus, nici mai jos, nici mai la stanga, nici mai la dreapta – omul ajunge să trăiască în armonie cu propriul său rol și statut și nu mai are motive să se ascundă sau să se prefacă că este altcineva. De aici, rezultă un alt principiu al doctrinei umaniste: Omul potrivit la locul potrivit!
Altruismul este partea umanitaristă a doctrinei umaniste care denunță egoismul, intoleranța și implict, consecințele nefericite ale acestora, rasismul și xenofobia. Astfel, altruismul este o înzestrare nobilă a ființei umane, care practicat de cât mai mulți dintre noi, poate contura solidaritatea întregii națiuni.
În încheiere, vă adresăm două întrebări simple: dumneavoastră ce ați făcut pentru societate? Ați fost altruist față de cei din jur?
Așteptăm răspunsurile dumneavoastră.
Dar ce înțelegem prin doctrina umanistă?
În acest moment, scena politică este animată de existența a trei mari doctrine: doctrinele clasice reprezentate de social-democrație și liberalism și o doctrină nouă, umanismul pragmatic.
Cele două doctrine clasice au demonstrat că nu mai sunt potrivite pentru vremurile pe care le trăim. Social-democrația promovează uniformizarea, în timp ce, la polul opus, liberalismul promovează individualismul, ambele raportându-se la relația om-societate fără a parcurge o analiză de introspecție.
Doctrinele de până acum au privit oamenii ca simpli exponenți ai unor clase sau pături sociale, ignorând practic faptul că fiecare dintre noi este diferit în felul său.
Doctrina umanistă se diferențiază de această abordare și analizează natura umană sub toate aspectele ei, având tot timpul în centru Omul și valoarea pe care acesta o dă societății.
Acum, spuneți-ne dumneavoastră, ce considerați că este mai important și mai actual? Colectivitatea, individualismul sau propria natură umană și valoarea pe care o dați societății?
25 noiembrie marchează Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. Din nefericire, violența asupra femeilor este una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului din lume.
În România, 30% dintre femei spun că au fost afectate de violență fizică la un moment dat în viață.
Platforma „Wake UP” vine în ajutorul acestor femei și promovează o serie de acțiuni–cheie menite să potențeze rolul femeii în societate, educarea respectului față de aceasta și combaterea discriminării de gen.
Violenţa asupra femeilor este un obstacol pentru atingerea egalităţii, a dezvoltării şi a echilibrului social și reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului, care totuși continuă să fie foarte răspândită în întreaga lume.
Violența este un abuz!
Alege demnitatea! Fii curajos!
Cu regretul, in minte si in suflet, ca nu am mai putut vota pentru o Românie UMANISTA in care dialogul, omenia, competenta si meritocrația sa fie temelia democrației românești!
 19 nov 2019 – Ședința Biroului Executiv al Filialei Sectorului 3 a Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal.
♨️ În cadrul ședinței, au fost analizate rezultatele oficiale anunțate de la primul tur al alegerilor prezidențiale, atât la nivel național, cât și la nivelul fiecarei secții de vot din Sectorul 3, s-a discutat poziția partidului privind turul al II-lea al alegerilor și de asemenea au mai avut loc primiri de noi membrii în Familia Umaniștilor din Sectorul 3 .
👥Chiar dacă, din păcate, nu mai avem reprezentant în turul al II-lea al Alegerilor prezidențiale, Umaniștii din Sectorul 3 își fac în continuare datoria și vor veghea la buna desfășurare a alegerile, prin reprezentanții lor în Comisiile electorale din secțiile de vot.
„Toleranţa este celălalt nume al libertăţii”, spunea Mahatma Gandhi.

Omul și libertatea acestuia sunt nucleul doctrinei umaniste. Astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Toleranței, umaniștii vă îndeamnă să cugetați la recunoașterea și la respectarea drepturilor și convingerilor celor din jur, câtă vreme desigur, acestea nu contravin drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, respectiv statului de drept.

Toleranța, dialogul și înțelegerea sunt liantul ce stă la baza unității dintre oameni. Să nu uităm asta! Să nu uităm să fim liberi, să fim toleranți, să fim umaniști!
La trei decenii după revoluție, ne aflăm într-o situație în care trebuie să confruntăm un adevăr dur: speranțele pentru o clasă politică performantă, speranțele pentru guvernanți care să-și iubească țara, s-au spulberat. La fiecare scrutin electoral s-a promis „schimbarea” însă, de fiecare dată, am ajuns și mai decepționați de oamenii de stat pe care i-am votat.
Ajunge! Pentru a ieși din acest cerc vicios, noi, umaniștii, credem cu tărie că este nevoie de o schimbare de mentalitate la nivelul societății românești. Nu ne mai permitem să înlocuim o nomenclatură cu altă nomenclatură, nu mai putem să perpetuăm aceleași mentalități toxice.
Gata cu politica ca formă de căpătuire! În viziunea umanistă, în politică trebuie să intre doar oamenii care sunt împliniți în plan personal, și care își dedică expertiza profesională în folosul și pentru binele societății. Doar cu onestitate și expertiză putem pune baza construcției sociale pe care ne-o dorim cu toții!
La Gala Bursa 2019!
📦 Alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare din cauză de boală sau invaliditate pot solicita URNA SPECIALĂ (mobilă) de la secţia de votare cea mai apropiată de locul în care se află în ziua alegerilor printr-o cerere scrisă însoțită de documente justificative.
🏫 Birourile electorale ale secţiilor de votare vor asigura, între orele 18.00 şi 20.00 ale zilei de 9 noiembrie 2019, respectiv 23 noiembrie 2019, prezenţa la sediul secţiei de votare, pentru a putea primi cererile de deplasare a urnei speciale.
Am votat pentru o schimbare Radicala in România, pentru profesionalism si umanism! Dumnezeu sa binecuvanteze România!!!
🆕 Sâmbăta, 2 noiembrie 2019, ședință excepțională de Birou Executiv a Umaniștilor din Sectorul 3.
🔜 Mai avem puțin și intrăm în linie dreaptă, având ca destinație Palatul Cotroceni.
👷‍♂️ Până atunci însă muncim… ne ocupăm de reprezentanții din secțiile de votare, de planificări pentru ultima săptămâna, de foc, a campaniei electorale, împărțim materiale informative și (re)punem afișele cu a noastră dragă candidată, Ramona Ioana BRUYNSEELS.
❤️ Marți, 29 oct. 2019, ședința obișnuită de Birou Executiv a Filialei Sectorului 3 a Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal.
💛 Cu numai 12 zile înainte de examenul de la Alegerile prezidențiale, Umaniștii din Sectorul 3 sunt în febra campaniei electorale.
💙 POZIȚIA 12 din buletinul de vot reprezintă pariul nostru cu electoratul, deoarece știm că Ramona Ioana BRUYNSEELS este cel mai potrivit dintre candidați.
🇷🇴 Tocmai de aceea ne dorim să o promovăm cât mai mult și să ajungă în ochii, la urechile și în inimile tuturor românilor. Pentru că merită❗
❤️ Astăzi, 27 octombrie 2019, o noua zi de campanie pentru Umaniștii din Sectorul 3.
💛 #NePregatimDe10 tot mai entuziaști… Pentru ca tot mai mulți români o apreciază și o susțin pe candidata Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal, d-na. Ramona Ioana BRUYNSEELS!
💙 #UnNouViitor începe cu Ramona Ioana PRESEDINTE
🤠 Zi de campanie plină pentru Umaniștii din Sectorul 3.
🌞 Dacă la începutul săptămânii ne-am îndreptat atenția către zonele adiacente sediului nostru, situat în zona Hala Traian, astăzi am luat la pas strazile din cartierul 23 august-Cațelu, zona Ozana, zona Sălăjan și cartierul Dristor.
🔁Câteva mii de flayere împărțite, sute de oameni deznădăjduiți întâlniți și zeci de rugăminți pentru schimbare …. pentru #ONouaRomanie
💥 Acțiuni la foc continuu și în aceasta zi de campanie pentru Umaniștii din Sectorul 3.
☀️ Ziua a început cu o deplasare fulger a unei delegații a Filialei sectorului 3 a PPU-SL la Brașov, pentru a o însoți pe d-na. Ramona Ioana BRUYNSEELS la un evenimentul programat, iar apoi a continuat cu acțiuni de promovare în Predeal, Bușteni, Azuga și Sinaia.
🕖 La ora 19, a avut loc ședința săptămânală a Biroului Executiv al Filialei, iar ulterior, echipele de campanie au plecat pe teren pentru a distribui pliante și a mai (re)aplica afișe electorale cu candidata Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal, Ramona Ioana BRUYNSEELS!
🔆 Umaniștii din Sectorul 3 au participat astăzi la o nouă acțiune de promovare a candidatei PPU-SL la Alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019, d-na. Ramona Ioana BRUYNSEELS.
🆕 Umaniștii din Sectorul 3 au participat în această după-amiază alături de Ramona Ioana BRUYNSEELS, candidata PPU-SL la Alegerile prezidențiale, și de alte câteva sute de persoane la Marșul „Împreună pentru siguranța femeilor!”.
🆘 Violența împotriva femeilor constituie o încălcare a drepturilor fundamentale ale femeilor privind demnitatea, egalitatea și accesul la justiție.
Impactul său este resimțit nu numai de acele femei care sunt ele însele victime ale violenței, ci și de familii, prieteni și societate în ansamblu.
⚠️ Toate acestea impun o analiză critică a modului în care societatea și statul român reacționează la un asemenea abuz
✨ Ieri, în timp ce Biroul Executiv al Filialei Sectorului 3 își desfășura ședința ordinară de marți, o delegație a Umaniștilor din Sectorul 3 a participat la lansarea de la Cluj-Napoca, a doamnei Ramona Ioana BRUYNSEELS.
🍀 Îi dorim mult succes candidatei noastre și nu uitați ca… #UnNouViitor pentru ROMÂNIA începe cu Ramona Ioana PRESEDINTE
🚀 Ramona Ioana Bruynseels, candidata Partidului Puterii Umaniste la alegerile prezidenţiale, şi-a lansat candidatura pentru Cotroceni la kilometrul 0 al României şi în faţa unei biserici emblematice din Bucureşti, Biserica Sf. Gheorghe din Sectorul 3.
💥 De ce kilometrul 0? Pentru că acum este momentul unei resetări totale a clasei politice. Avem nevoie de oameni noi, curați, care doresc binele României. Iar Ramona Ioana este soluția.
🚨 Eliminarea privilegiilor şi a imunităţilor nejustificate ale politicienilor este unul dintre cele mai importante angajamente ale Ramonei Ioanei Bruynseels în cursa pentru prezidenţiale.
8️⃣ OCTOMBRIE – Ședința de Birou Executiv a Umaniștilor din Sectorul 3.
✨ Ne mai despart doar câteva zile de debutul oficial al campaniei pentru Alegerile prezidențiale și noi suntem pregătiți și motivați.
🍀Poate nu din întâmplare 1️⃣2️⃣ este data în care începe campania, dar tot 1️⃣2️⃣ este și poziția de pe buletinul de vot a candidatei noastră la alegeri, d-na. Ramona Ioana BRUYNSEELS.
🕛 În ceasul al 1️⃣2️⃣-lea, românii trebuie să se trezească și să aleagă președinte al României o persoană cu demnitate, cu onoare și curaj…adică pe RAMONA IOANA BRUYNSEELS❗
👥 Campaniile electorale sunt precum bătăliile… necesită resurse importante, atât materiale, cât și umane.
🌀 Urmează o etapă importantă, campania pentru alegerile prezidențiale, și din păcate pornim cu un dezavantaj major, față de alți candidați, care primesc fonduri de la bugetul de stat. Un aspect incorect, însă tolerat de partidele parlamentare, fiind chiar ele beneficiarele directe ale acestei nedreptăți.
💥 La deschiderea anului universitar 2019-2020, Umaniștii din Sectorul 3 și alți Umaniști din București au însoțit-o pe d-na. Ramona Ioana BRUYNSEELS la o întâlnire cu studenții Academiei de Studii Economice din București.
🌠 „Dacă nu învățăm să ascultăm vocea tinerilor, irosim viitorul. Indiferența față de provocările cu care se confruntă noua generație este un abuz intolerabil.” – a declara Ramona Ioana BRUYNSEELS, candidata Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal la Alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019.
#UnNouViitor începe cu Ramona Ioana PRESEDINTE
 Marți, 1 octombrie… Început de lună, începutul unei noi provocări pentru Umaniștii din Sectorul 3…
 Dacă săptămâna trecută ne-am bucurat pentru reușita de a avea o candidată la Alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, astăzi în ședința Biroului Executiv am stabilit strategia și am început să ne organizăm pentru urmatoarea etapă, una mai importantă, aceea a campaniei electorale ce va urma, pentru candidata noastră, d-na. Ramona Ioana BRUYNSEELS.
🌞 După-amiaza zilei de sâmbătă, 28.09.2019, i-a găsit pe Umaniștii din Sectorul 3 alături de d-na. Ramona Ioana BRUYNSEELS și de alți Umaniști bucureșteni, în Parcul Cișmigiu, la o acțiune de promovare a candidatei PPU-SL la Alegerile prezidențiale.
💥 Oamenii întâlniți în parc au fost bucuroși să afle că, în sfârșit, un politician dorește să aducă România la normalitate. O Românie în care nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege.
⛔ NIMENI nu trebuie să mai beneficieze de IMUNITATE❗
#UnNouViitor începe cu Ramona Ioana PRESEDINTE❗
❤️ Iar marți… iar o nouă ședință a Umaniștilor din Sectorul 3. De data această, ședința s-a desfășurat în așteptarea rezultatului validarii Ramonei Ioana BRUYNSEELS de catre BEC.
💛 Decizia de la ora 22 a Biroului Electoral Central ne-a bucurat, pentru ca am mai trecut de o etapa la care am muncit foarte mult, dar în același timp ne-a și responsabilizat.
💙 Mai avem 3 etape de parcurs: campania și cele 2 tururi de scrutin… Apoi ne vom bucura împreună de rezultatul obținut: Ramona Ioana PRESEDINTE
În această seară, candidata PPU-SL, d-na. Ramona Ioana BRUYNSEELS a mai făcut încă un pas către funcția supremă din stat… și-a depus la BEC candidatura pentru Președinția României!
✌🏻 A fost însoțită bineînțeles și de către Umaniștii din Sectorul 3 și de alți Umaniști bucureșteni, dar cel mai important este că a venit bazându-se pe sprijinul a peste 280.000 de români care i-au acordat semnături de încredere.
#UnNouViitor începe cu Ramona Ioana PRESEDINTE
Succes Ramona Ioana!
❤️ Umaniștii din Sectorul 3 au participat astăzi la Zilele Bucureștiului 2019!
💛 A fost o bucurie pentru noi să ne întâlnim cu oameni buni, veniți să sărbătoreasca cei 560 de ani ai orașului, să discutăm cu ei și să le putem promova candidata noastră la Președinția României, pe d-na. Ramona Ioana BRUYNSEELS.
💙 #UnNouViitor începe cu Ramona Ioana PRESEDINTE
💥 Astazi, 20 septembrie, sărbătorim Ziua Bucureștiului!
📜 Acum 560 ani, în această zi, a fost atestat documentar Bucureștiul pentru prima dată, într-un hristov al lui Vlad Țepeș, domn al Țării Românești.
🌇 Umaniștii bucureșteni doresc să transforme acest oraș, într-un oraș inteligent, foarte bine guvernat, cu o legislație stabilă și corectă, cu planuri de dezvoltare bine definite, în care tehnologia să aibă un rol important.
⛪ Dar în același timp, vrem și să ne conservăm și să ne punem în valoare monumentele, să nu uităm istoria și tradiția. Cultura, istoria, arta și meșteșugurile tradiționale reprezintă repere de unde trebuie să înceapă orice dezvoltare!
🎈LA MULȚI ANI, BUCUREȘTI❗🎉🥂
Cum puteam încheia mai bine o acțiune de strângere de semnături?!
In parcul Bazilescu alături de colegii din sectorul 1!
Biroul Executiv al Filialei Sectorului 3 a Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal, întrunit în această seară, a stabilit ultimele acțiuni ce vor mai avea loc până la termenul limită de predarea a semnăturilor strânse pentru d-na Ramona Ioana BRUYNSEELS.
 De asemenea, au fost dezbatute și unele idei de acțiuni pentru promovarea candidatei noastre la Alegerile prezidențiale, care să aibă loc în săptămâna imediat următoare.
 Ramona Ioana PRESEDINTE!
 O altă zi… o nouă acțiune a Umaniștilor din Sectorul 3… De data aceasta în afara Bucureștiului.
 Dacă duminica trecută am ales județul GIURGIU, de data aceasta am ajuns în județele ILFOV și IALOMIȚA.
 Am strâns semnături și am promovat candida Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal, dna. Ramona Ioana BRUYNSEELS, în localitățile SINDRILIȚA, LILIECI și SINEȘTI, iar în final ne-am oprit la lansarea colegului nostru, dl. Ion MIHALACHE, candidatul PPU-SL pentru Primaria comunei MOVILIȚA din jud. Ialomița.
 Locuitorii Sectorului 3 au avut parte astăzi, în jurul prânzului, de o surpriză plăcută, întâlnindu-se cu Ramona Ioana BRUYNSEELS, candidata partidului PPU-SL la alegerile prezidențiale
Umaniștii din Sectorul 3 au mers împreună cu dna. Ramona Ioana în locurile mai importante din sector, pentru a putea afla direct de la sursă care sunt problemele și dorințele cetățenilor, astfel încât acestea să poată fi cuprinse în programul de măsuri pentru schimbarea României în bine.
💙💛❤️ La ora 18, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 (parc IOR) va continua acțiunea de promovare și strângere de semnături a Umaniştilor, împreună cu dna. Ramona Ioana.
Vă așteptăm cu drag alături de noi!
O zi extrem de încărcată pentru Umaniștii din Sectorul 3… însă atunci când totul se termină așa cum ne-am propus, nu putem fi decât extrem de fericiți.
 Am străbătut Sectorul 3 în lung și-n lat, de la Dristor la Republica, de la Baba Novac și până-n 23 August, de la Unirii și până-n Sălăjan…peste tot aceeași dorință a oamenilor… de schimbare a politicienilor actuali, cu oameni noi, care nu au făcut parte din regimul dinainte de ’89, oameni tineri, oameni cu onoare, cu demnitate și curaj.
 Și am încheiat ziua frumos, cu robotul Transformers, în mijlocul copiilor, cei pentru care Umaniștii își doresc în principal să schimbe România.🇷🇴
Ramona Ioana BRUYNSEELS poate și trebuie să transforme România în bine! Ramona Ioana PREȘEDINTE
 În această zi frumoasă de toamnă, Umaniștii din Sectorul 3 au participat la o nouă acțiune de promovare și strângere de semnături pentru candidata PPU-SL la Alegerile pentru Președinția României, dna. Ramona Ioana BRUYNSEELS
 Acțiunea s-a desfășurat în zona stației de Metrou Titan.
 Doriți să faceți parte din echipa noastră? Nimic mai simplu! Vă așteptăm alături de noi!
Umaniștii Bucureșteni sunt permanent într-o campanie de promovare și de strângere de semnături pentru candidatura Ramonei Ioana BRUYNSEELS la alegerile prezidențiale.
 Într-o acțiune comună, Filialele Sectorului 3 și 4 ale Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal au participat la un eveniment de promovare a candidatei PPU-SL la Alegerile pentru Președinția României
 Vrei să faci parte din echipa noastră? Nimic mai simplu! Înscrie-te și te așteptăm alături de noi!
 Marți… 3 septembrie 2019…ora 19…ședința Biroului Executiv al Filialei Sectorului 3 a Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal.
 Am fost onorați să-l avem invitat la ședință pe dl. Dan Rahău, președintele Organizației Mun. București a PPU-SL.
 Au fost discutate diverse chestiuni organizatorice, situația semnăturilor și planuri de viitor.
„Pentru ca un arbore să crească înalt și falnic, el are nevoie de furtuni” –
Irvin Yalom
La plăcinte înainte, cu RAMONA PREȘEDINTE!!! 🌞
Astăzi, de ziua Limbii române, Umaniștii din Sectorul 3 le-au vorbit cetățenilor din București, așa cum le place acestora, direct și fără ocolișuri, în dulcele grai românesc.
 Prezenți în Parcul Național din București, la FESTIVALUL PLĂCINTELOR, aceștia au venit cu „răvașe inspirate, în plăcinte aromate”! Mai exact, au transmis mesajele politicienilor… ce au promis aceștia și ce au realizat de fapt.
Oamenii, sătui de vechii politicieni și de „gogoșile” acestora, au semnat cu drag pentru candidatura Ramonei Ioana BRUYNSEELS la Președinția ROMÂNIEI și speră că acum a venit acel moment al schimbării, pe care îl așteptam cu toții de mai mulți ani. Adică România să fie condusă de un președinte onest, integru, bine pregătit profesional și intangibil.
Sâmbătă, 31 august, când ne despărțim de luna lui Gustar, vă așteptăm în Parcul Național din București (fost „23 august”), între orele 11 și 15, la FESTIVALUL PLĂCINTELOR! 
 Ne vom bucura împreună de ultima zi de vară, vom face poze, însă nu în ultimul rând vom strânge semnături pentru candidatura Ramonei Ioana BRUYNSEELS la Președinția României.
Potrivit celor mentionate de Biserica Ortodoxa Romana, Sfantul Alexandru este praznuit pe 30 august. Sfantul Alexandru a fost episcop in Constantinopol in timpul imparatului Constantin cel Mare (313-337). A participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, dovedindu-se un aparator al dreptei credinte. La acest sinod l-a combatut pe Arie, unul din preotii sai slujitori, care incepuse sa predice o invatatura neconforma cu traditia si credinta Bisericii.
La inceput Alexandru a incercat sa rezolve noua tensiune in mod pasnic. Arie si adeptii sai refuza orice conciliere, motiv pentru care este chemat in fata unui sinod local (321). Aici Arie va sustine ca Fiul nu este vesnic, ci a fost creat de Tatal. Sinodul a pronuntat pe loc anatema! In sprijinul apararii ortodoxiei a fost chemat si Osie, episcop de Cordova. Criza s-a accentuat, determinandu-l pe imparatul Constantin cel Mare sa convoace primul Sinod Ecumenic de la Niceea (325), care il excomunica pe Arie.
Sfantul Alexandru a trecut la cele vesnice in anul 337, la varsta de 98 de ani.
Rugaciune catre Sfantul Alexandru
Noi, turma ta, prin vitejia ta, ierarhe, izbavindu-ne de marirea idoleasca a celor necredinciosi, multumim tie si cantam cantare pentru biruinta. Celui ce a doborat pe Arie si, cu totul, a legat limba filosofului, graim: Bucura-te, Sfinte Ierarhe Alexandre!
(Crestin Ortodox.ro)
Numele sărbătoriților de Sfântul Alexandru, inclusiv numele derivate: Alexandra, Alexandru, Alecu, Lexi, Lixandru, Lixandra, Lisandru, Lisandra, Sandru, Sandra, Alexandrin, Alexandrina, Sandrina, Sandu, Sanda, Sandel, Sanducu, Ducu, Dutu, Saşa, Alessandra.
Cu ocazia acestei sarbatori urez tuturor romanilor care-si sarbatoresc astazi numele o zi frumoasa si fericita! Sa va amintiti ca purtati numele unui mare aparator al credintei: Sfantul Alexandru, sa fiti buni, sa fiti drepti, sa fiti umanisti, sa aparati credinta si patria si sa biruiti precum Sfantul Alexandru toate vicisitudinele care vor urma.
Umaniștii din Sectorul 3 au încheiat cu succes acțiunea de strângere de semnături, din această seară, de la Piața Unirii.
 Noi am semnat, mulți alții au semnat, tu ai semnat?
 Dacă nu, atunci te așteptăm ca să semnezi și tu, astfel încât să poți face parte din acest proiect minunat, de aducerea în fruntea țării a unei persoane ce are curajul, demnitatea și onoarea să reprezinte cu adevărat interesele românilor. Ramona Ioana PRESEDINTE! #umanistii 
Potrivit celor mentionate de Biserica Ortodoxa Romana, Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul este praznuita pe 29 august. Este o zi inscrisa cu rosu in calendarul bisericesc. Ziua de 29 august este o zi de post, indiferent de ziua saptamanii in care cade. Postul inseamna abtinerea de la mancarea „de dulce”, adica lapte, oua, carne, peste si derivate ale acestora, dar si o infranare a faptelor si a gandurilor noastre pacatoase.
Biserica ne cere sa postim in aceasta zi pentru a nu ne asemana cu Irod, care din cauza ospatului fara masura, a cerut ca Salomeea sa-i danseze si drept rasplata i-a oferit capul Sfantului Ioan Botezatorul, iar pe de alta parte, ca sa ne asemanam cu viata infranata a lui Ioan.
Sarbatoarea Taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul incheie sirul sarbatorilor din anul bisericesc, an care se termina pe 31 august. Faptul ca in august avem Schimbarea la Fata a Domnului (6 august), Adormirea Maicii Domnului (15 august) si Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul, i-a facut pe Sfintii Parinti sa vorbeasca despre aceasta luna august ca o luna a evenimentelor ultime legate de cea de-a doua venire a Domnului, cand va avea loc judecata intregului neam omenesc. Sa nu uitam ca in icoana Deisis (a Judecatii de Apoi), Maica Domnului sta de-a dreapta lui Hristos, iar Ioan de-a stanga, amandoi mijlocind pentru mantuirea noastra.
In cinstea Sfantului Ioan Botezatorul, Sfintii Parinti au fixat sase sarbatori in calendar, trei sunt trecute cu cruce rosie (7 ianuarie- Soborul Sfantului Proroc Ioan Botezatorul, 24 iunie – Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul si 29 august – Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul) si trei cu cruce neagra (23 septembrie – Zamislirea Sfantului Ioan Botezatorul, 24 februarie – Prima si a doua aflare a capului Sfantului Ioan Botezatorul si 25 mai – A treia aflare a capului Sfantului Ioan Botezatorul).
Cu ocazia acestei sarbatori urez tuturor romanilor cu numele de Ion si Ioana La Multi Ani in pace si sanatate! Sa se bucure de o toamna de aur, insorita si bogata in recolte, si, pentru ca tocmai a debutat campania electorala, sa se bucure de minte agera si sa faca alegerea cea mai buna!
La Curtea de Argeș, pentru a ne închina si a aduce omagii înaintașilor noștri!
Mâine 25 August, in piata de sus Cugir, se vor strânge semnături de susținere pentru candidatura doamnei Ramona Ioana Bryunseels la președinția Romaniei!
📣 După conferința de presă, Umaniștii din Sectorul 3 au însoțit-o pe RAMONA IOANA în vizita pe care aceasta a întreprins-o în fosta capitală a Țării Românești, CURTEA de ARGEȘ.
⛪ Apropierea de lăcașul sfânt ne-a încărcat bateriile și ne-a dat putere pentru ca și zilele următoare să putem continua campania de strângere de semnături. Doamne ajută! Ramona Ioana PRESEDINTE! 
Umaniștii din Sectorul 3 continuă campania de promovare și de strângere de semnături. De data aceasta, însoțiți și de Ramona Ioana BRUYNSEELS, candidata partidului pentru alegerile prezidențiale.
🌷 Prima oprire… PITEȘTI sau orașul lalelelor, cum mai este el cunoscut.
♥️ O nouă săptămână, o nouă ședință de Birou Executiv al Filialei Sectorului 3 a PPU-SL.
💛 Cu cât se apropie termenul limită de depunere a semnăturilor pentru Ramona Ioana, cu atât crește tensiunea. Însă Umaniștii din Sectorul 3 sunt întotdeauna pregătiți să facă față oricăror provocări.
💙 De aceea, în această seara s-au format echipe de lucru pentru strângerea de semnături, au fost stabilite targete individuale, s-au constituit echipe pentru acțiunile ce se vor desfășura în perioada imediat următoare în București și Pitești, s-au desemnat membrii ce vor reprezenta zilnic Filiala Sectorului 3 la Sediul General de campanie…
💥 Totul pentru un singur scop… Acela de a o vedea pe Ramona Ioana PRESEDINTE!
Acțiune în forță a Umaniştilor din Sectorul 3 desfășurată astazi, 18 august, pentru strângerea de semnături în vederea participarii Ramonei Ioana BRUYNSEELS la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019.
Au fost vizate mai multe cartiere ale Sectorului 3, cu mai multe sau mai puține probleme, zone mai bogate sau mai sărace, însă peste tot unde am reușit sa ajungem, locuitorii ne-au declarat că s-au săturat de trădători și că își doresc un președinte umanist, care să fie provenit din mijlocul lor și să le slujească intetesele.
 Doamne ajută ca Ramona Ioana să fie cea care să le îndeplinească aceste dorințe!
Caravana Umaniștilor din Sectorul 3 a ajuns astăzi, sâmbătă 17 august 2019, în două zone importante ale sectorului: parcul IOR și zona Dristor.
Oamenii sunt curioși să afle informații despre candidata noastră, vor schimbarea și speră ca într-o zi România va ajunge o țară în care abuzurile să înceteze, autoritățile să-și facă treaba cu responsabilitate, iar cetățenii să fie mândri că trăiesc în această frumoasă țară.
La cota 1600 la Pdina Folk! Cenaclul Flacăra Supraviețuiește! Cu demnitate, onoare si curaj!
Marți 13, zi cu ghinion pentru unii… Pentru familia Umaniștilor din Sectorul 3 e doar o zi obișnuită de Birou Executiv. Asta pentru ca atâta timp cat ai demnitate, ai onoare și curaj, nu are de ce să-ți fie frică de nimeni și de nimic. Doar de Dumnezeu!
# umanistii
🕛 „Pentru a înlătura răul de la rădăcină trebuie umblat la bază. Și baza o constituie legile electorale, pentru că ele creează modalitatea pentru a alege oameni buni și pricepuți în funcțiile administrative ale statului sau creează breșe prin care ajung la pârghiile de conducere ale statului grupuri de interese care direcționează resursele către interesele și acoliții lor” – spunea foarte bine în 31.iul.2019, dl. Ulise Toader, candidatul PPU-SL la Primaria Sectorului 3.
🚦Ramona Ioana BRUYNSEELS este persoana care poate începe acest proces lung si anevoios, dar care este imperios necesar într-o Românie normala, o Românie în care să ne putem crește sănătos copiii și nepoții. #umanistii 
În această toridă zi de vară, Umaniștii din Sectorul 3 au fost în zona Piața Titan pentru a strânge semnături pentru susținerea Ramonei Ioana BRUYNSEELS în cursa pentru alegerile prezidențiale.
🌞 Ne-a bucurat foarte mult faptul că am întâlnit mulți oameni care veneau singuri la noi ca să semneze, atunci când ne vedeau. Și ne transmiteau că Ramona Ioana este persoana pe care o vor vota și pe care o doresc viitor Președinte al României! Doamne
🌞 Chiar și la 40°C, Umaniștii din Sectorul 3 sunt la datorie. Campania de strângere de semnături este în plină desfășurare.
Astazi, 8 aug 2019, la noul sediu al PPU-SL SECTOR 3, a fost încheiată o înțelegere între liderul Filialei, dl. Dr.Ing.Dipl. Ulise TOADER și liderii Partidului FORȚA PENSIONARILOR, dl. Florea MITROI – Președinte și dl. Gheorghe CONE – Vicepreședinte, în vederea susțineri reciproce la strângerea de semnaturi pentru candidații celor 2 partide la alegerile prezidențiale, dna. Ramona Ioana BRUYNSEELS, din partea Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal și candidatul Partidului Forța Pensionarilor, ce urmează să fie desemnat de Congresul acestei formațiuni politice.
STATUL ROMÂN TREBUIE RECONSTRUIT DIN TEMELII
Îmi pregătisem alt discurs pentru această zi minunată în viața partidului nostru!
Dar ieri, mergând spre serviciu și ascultând la postul de radio România Actualități știri despre cazul de la Caracal, m-a cuprins un sentiment de revoltă fată de ceea ce se întâmplă în țara noastră, unul nemaiîntălnit!
Nu că nu aș avea asemenea sentimente zi de zi dar parcă în dimineața aceea am simți că gata, s-a umplut paharul!
Trebuie să facem cu toții ceva pentru că așa chiar nu se mai poate!
M-am apucat de îndată să aștern pe hârtie ceea ce-mi trecea prin gând în acele momente. câteva constatări pe care ar trebui să le împărtășim oamenilor din cercurile noastre de influență de zi cu zi:
– Statul s-a umflat de incompetență, corupție și indiferență față de cetățeanul care-l susține din buzunarul propriu și pârâie pe la toate încheieturile;
– Nu vreau să fiu patetic și nici politicianist dar cei care ne conduc de 30 de ani încoace și-au demonstrat incompetența, au fost și la putere și în opoziție si au dovedit că nu sunt buni de nimic. Ba, greșesc, sunt buni să facă rele acestui popor, să găsească mereu vinovați în altă parte și să nu vadă bârna din ochii lor, și aceasta se vede cu prisosință în aceste zile;
– Și-au dat odios mâna cei din partea stângă a eșicherului politic cu cei din partea dreaptă atunci când au constatat că nu mai pot fraieri singuri acest neam și au constituit alianțe odioase, împotriva firii (gen USL) pentru a-și împărți toate funcțiile în statul roman, lipsind în acest fel actul de administrare a țării de o minima opoziție care să lupte împotriva posibilelor abuzuri exercitate de putere;
– Au manipulat și inoculat în mințile românilor că ne conduc forte obscure din afara țării, găsindu-și astfel un dușman imaginar cu care, vezi chipurile, se luptă ei pentru binele românilor și a României. Nu, nu este adevărat! Românii trebuie să știe că adevărații dușmani sunt ei, cu incompetența și incompetenții lor, cu interesele și grupurile lor de interese, cu găștile și acoliții lor!
– Au ciopârțit legile și le-au făcut pe bunul lor plac pentru a le folosi la căpușarea acestei țări bogate și frumoase. Și toate acestea s-au construit pe naivitatea românilor pe care i-au adus exact acolo unde și-au dorit ei. Au muncit mult pentru aceasta, 30 de ani, dar le-a ieșit cu brio. Românilor li se face lehamite cînd aud de politică. Nu mai au nici o așteptare de la clasa politică. Refuză orice dialog constructiv pentru că în opinia lor toți politicienii sunt o apă și-un pământ. Ei văd zi de zi cum justiția nu mai e a poporului și pentru popor, armata nu mai e a poporului, ci poporul e al armatei, jandarmeria, poliția asemenea și așa mai departe.
Statul este la pământ, este falimentar. Și am ajuns în această situație datorită faptului că românii au fost indiferenți la modificările legislative făcute la legile electorale pe parcursul timpului, de către cine credeți? De către grupurile de interese mînate de lăcomia avantajelor de care pot beneficia prin ocuparea funcțiilor pe viață în structurile administrative ale țării!
Am spus-o întotdeauna și o spun și acum că pentru a înlătura răul de la rădăcină trebuie umblat la bază! Și baza o constitue legile electorale, pentru că ele crează modalitatea pentru a alege oameni buni și pricepuți în funcțiile administrative ale statului sau crează breșe prin care ajung la pârgiile de conducere ale statului grupuri de interese care direcționează resursele către interesele și acoliții lor.
Aceste așa zise partide mari care s-au perindat alternativ la putere, au modificat legislația în așa fel încât să acceadă doar ei în funcțiile statului , precum: Președenție, Parlament, primării, consilii județene, consilii locale și apoi să-și numească oamenii lor (incompetenți, șantajabili și corupți) în guverne, prefecturi, agenții, deconcentrate, aparatele prefecturilor, primăriilor, spitalelor, școlilor, facultăților, etc.
Și ați observat cum de-a lungul timpului au mărit pragul electoral la 5%, cum au introdus necesitatea strângerii de semnături pentru candidaturile la funcțiile din stat și din instituțiile europene 100.000 pentru europarlamentare, 200.000 pentru președintele Romăniei 1% din populație pentru alegerile locale și așa mai departe.
Cred că vă aduceți cu toții aminte că acum câțiva ani nu trebuiau strânse aceste semnături. Și era un lucru normal. Legea partidelor politice este făcută pentru a reglementa cadrul legal în care partidele politice își desfășoară activitatea, modul în care acestea participă la competițiile electorale și nu pentru a împieta accesul partidelor mai mici la viața politică din stat.
Atâta timp căt un partid politic funcționează legal, nu mai este necesară această tevatură de strângere de semnături care intră în derizoriu atâta vreme cât un om poate susține mai mulți candidați!!!!
​​​​​​​Dumnezeu sa binecuvânteze România si poporul ei! 
 „Statul s-a umflat de incompetență și indiferență față de cetățeanul care-l susține din buzunarul propriu. Nu vreau să fiu patetic și nici politicianist, dar cei care ne conduc de 30 de ani încoace și-au demonstrat incompetența, au fost și la putere și în opoziție și au dovedit că nu sunt buni de nimic”, este declarația făcută de dr. ing. Toader Ulise, candidatul PPUSL la Primăria Sectorului 3
 Cu o deosebită bucurie vă anunțăm ca începând de ieri, sediul Umaniștilor din Sectorul 3 a fost inaugurat oficial.
 Îi mulțumim președintei Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal, dna. Ramona Ioana BRUYNSEELS pentru onoarea făcută să fie prezentă la deschidere, precum și tuturor celorlalți invitați!
 Sperăm ca începând de astăzi, sediul Umaniștilor din Calea Călărași Nr.116-122 să devină în fiecare zi neîncăpător, așa cum a fost în ziua inaugurarii oficiale. #umanistii
A fost o onoare pentru mine să particip la inaugurarea sediului organizației Umaniștilor din Sectorul 2.
Este momentul potrivit să anunț pasul următor pentru #UnNouViitor: am început campania de strângere de semnături pentru candidatura mea la alegerile prezidențiale.
Vă aștept pe toți cei care vreți să mă susțineți la sediul organizației, pentru a semna pe liste. Fiecare semnătură este importantă.
Eu am semnat pentru susținerea candidaturii d-nei Ramona Ioana Bruynseels la președinția Romaniei, semnează si tu!
 Așa cum a fost stabilit, Umaniștii din Sectorul 3 au demarat la ora 20, la stația de metrou Dristor, strângerea de semnaturi pentru Ramona Ioana BRUYNSEELS.
 Suntem fericiți că am fost primiți încă din prima zi cu entuziasm de catre cetățeni, care chiar își doresc o schimbare și vor oameni noi, oameni din rândul lor.
 Iar Ramona Ioana chiar este omul potrivit pentru acest lucru.
Astazi, de la ora 20:00, Umaniștii din Sectorul 3 vor strânge semnături pentru candidatura la Președinția României a doamnei Ramona Ioana BRUYNSEELS, la stația de metrou Dristor!
Dacă încă nu ați semnat, vă așteptăm cu drag!
La fel ca în fiecare săptămână, Umaniștii din Sectorul 3 au participat în această seară la o nouă ședință constructivă de Birou Executiv. Au fost prezentate diverse obiective îndeplinite în săptămâna precedentă și s-au stabilite noi acțiuni. De asemenea, au fost primiți și noi membri în organizație.
In umbra marelui Stefan! – la Manastirea Putna.
PPU-SL Sector 3 le mulțumește tuturor membrilor și simpatizanților prezenți la deosebitul evenimentul de lansare în cursa pentru Președinția României a doamnei Ramona Ioana BRUYNSEELS 
💥 Marți, 2 iulie 2019, Umaniștii din Sectorul 3 au înfruntat canicula și s-au întâlnit să dezbată problemele „fierbinți” ale Sectorului.
📣 În data de 7 iulie 2019, începând cu ora 11:30, sunteți invitații noștri la evenimentul de lasare în cursa pentru alegerile prezidențiale a candidatei PPU-SL, doamna Ramona Ioana Bruynseels, ce se va desfășura la Sala Polivalentă din București.🎈
LA MULTI ANI DE ZIUA DRAPELULUI NATIONAL!
TRAIASCA ROMANIA! TRAIASCA TRICOLORUL!
Prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998 ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național sau Ziua Tricolorului.
Potrivit prevederilor art. 12 din Constitutia Romaniei “Drapelul Romaniei este tricolor; culorile sunt asezate vertical, in ordinea urmatoare incepand de la lance: albastru, galben, rosu”.
Semnificatia culorilor este urmatoarea:
Albastru: albastrul cerului, libertatea, nobletea, buna credinta.
Galben: galbenul ogoarelor din timpul verii, bogăție și puritațe.
Rosu: vitejia ostasilor romani, sangele varsat de acestia in timpul luptelor purtate, energia stramosilor.
La data de 13 septembrie 1863, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a rostit urmatoarea cuvantare:
„Ofiţeri, subofiţeri, caporali şi soldaţi,
Astăzi va fi una din cele mai însemnate zile în datinile noastre. Steagurile cele vechi aduceau aminte suveniruri triste, de vreme ce ele înfăţişau ţările despărţite, astăzi voi primiţi din mâinile noastre steagul ce întruneşte culorile celor trei surori, aşa precum voinţa unanimă a românilor a unit pe capul nostru coroanele ambelor ţări. Steagurile voastre totuşi au fost martore la întâmplări care doresc a fi păstrate; ele vor împodobi dar arsenalul român.
Primind steagurile cele noi, aduceţi-vă aminte pururi că vă încredinţez onoarea ţării.
Steagul e România! Acest pământ binecuvântat al patriei, stropit cu sângele străbunilor noştri şi îmbelşugat cu sudoarea ţăranului şi a muncitorului. El este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii şi copiii voştri!
Steagul este încă simbolul devotamentului, credinţei, ordinei şi a disciplinei ce reprezintă oastea.
Steagul este totodată trecutul, prezentul şi viitorul ţării, întreaga istorie a României…”.
Astazi constatam cu dezamagire faptul ca avem libertate dar nu mai stim daca avem si noblete si buna credinta.
Ogoarele ne aduc bogatie dar de aceasta profita cei fara merite chiar mai mult decat cei cu merite, care o produc.
Avem ostasi curajosi dar acestia nu au cele mai bune arme si nu sunt rasplatiti asa cum se cuvine de societate; societatea ii rasplateste pe cei care “se sustrag de la lupta” mai abitir decat pe cei care “lupta in linia intai”.
Avem o tara cu provinciile unite in granitele ei dar nu mai avem unitate in cuget, in simtiri, suntem tot mai dezbinati, mai dezbinati ca in vremurile in care provinciile erau separate si romanii luptau pentru unitate.
Ce se intampla oare cu noi?
Cum am putea oare sa ne redresam? Ce resorturi interioare trebuie sa declansam pentru a ne redresa si ce trebuie sa facem pentru a declansa aceste resorturi?
Sa fie oare vinovat de toate relele care ni se intampla taranul roman pentru ca este lenes, pentru ca nu munceste si conduce tara prost?
Sa fie oare vinovati batranii, mamele si copiii intrucat consuma prea mult, si, pe deasupra, nu stiu nici cum sa gestioneze economia?
Sau poate este vinovat ostasul roman pentru ca nu este in stare “sa imblanzeasca” leul!?
Raspunsul este unul singur: VINOVATI SUNT POLITICIENII!
Ei au obligatia de a gasi raspunsuri la toate aceste intrebari, de a identifica imediat solutii la problemele cetatii, de a redresa economia, de a avea grija de batrani, de mame si de copii, de a se ingriji pentru ca ostasilor romani sa nu le lipseasca cele trebuincioase, de a face astfel incat acest pământ binecuvântat al patriei sa ramana binecuvantat pentru toti romanii si nu numai pentru o parte dintre ei, de a reda demnitatea romanilor, de a face astfel incat romanii sa ramana pe vecie uniti sub tricolor.
Si aceste lucruri nu trebuie sa se intample maine ci imediat.
LA MULTI ANI DE ZIUA DRAPELULUI NATIONAL!
TRAIASCA ROMANIA! TRAIASCA TRICOLORUL!
In ziua de 24 iunie a fiecarui an, Biserica Ortodoxa face pomenirea Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, cunoscuta in popor si cu denumirea de Dragaica sau Sanziene.
Sanzienele își au originea într-un străvechi cult solar, scrie crestinortodox.ro. Denumirea este preluată probabil, de la Sancta Diana, zeița silvestră. Sânzienele erau considerate, încă din vremea lui Cantemir, că reprezentări fitomorfe (Florile de Sânziene) și divinități antropomorfe. În credința populară, Sanzienele erau considerate a fi femei frumoase, adevărate preotese ale soarelui, divinități nocturne ascunse prin pădurile întunecate, neumblate de om.
Conform tradiției, Sanzienele plutesc în aer sau umblă pe pământ în noaptea de 23 spre 24 iunie, cântă și dansează, împart rod holdelor, umplu de fecunditate femeile căsătorite, înmulțesc animalele și păsările, umplu de leac și miros florile și tămăduiesc bolile și suferințele oamenilor. Spre deosebire de Rusalii, care sunt reprezentări fantastice aducătoare de rele, Sanzienele sunt zâne bune.
În dimineață de Sânziene înainte de răsăritul soarelui oamenii strâng buchete de Sânziene pe care le împleteau în coronițe și le aruncau pe acoperișul caselor. Se consideră că omul va trăi mult în cazul în care coronița rămânea pe casă sau, dimpotrivă, că va muri repede, atunci când coronița alunecă spre marginea acoperișului sau cădea de pe acoperiș.
Fetele nemăritate strâng flori pentru a le pune sub pernă, în noaptea premergătoare sarbatoarii, cu speranta că își vor visa ursitul. In unele zone fetele își fac coronițe pe care le lasă peste noapte în grădini sau în locuri curate. Dacă dimineața găseau coronițele pline de rouă, era semn sigur de măritiș în vara care începea.
Gospodarii agață cununi de Sânziene la colțul casei orientat către răsărit și dacă, a doua zi, în coronițe este prins păr de la anumite animale sau puf/ pene de la păsări consideră ca anul va fi bun mai ales pentru acestea.
Pentru alungarea spiritelor malefice, de sărbătoarea Sânzienelor se aprind focuri în care se aruncau substanțe puternic mirositoare, se buciumă și se strigă jurul focurilor.
Pentru pomenirea morților se fac pomeni îmbelșugate se pun flori mirositoare pe morminte. De Sânziene au loc bâlciuri. Acestea erau în trecut un bun prilej pentru întâlnirea tinerilor in vederea căsătoriei. Printre cele renumite târguri se cele de la Buzău, Focșani, Câmpulung, juețul Vrancea, Ipatesti, Pitești, Cărbunești, județul Olt, Giurgeni, județul Ialomița, Broșteni, județul Mehedinți.
Se spune că fetele care vor să fie mai atrăgătoare și mai drăgăstoase trebuie să-și pună flori de sânziene în păr sau în sân și să se spele pe cap cu fiertură de iarbă mare, pentru a le plăcea feciorii. Care se rostogolește prin iarba înrourată va fi frumoasă și iubită, va avea copii frumoşi şi sănătoşi. Iar pentru a avea parte de sănătate, femeile se scaldă în ape curgătoare, iar bărbații se încing la brâu cu tulpini de cicoare.
Este momentul în care se culeg plante de leac, căci acum au puteri magice. Verbina culeasă de Sânziene aduce recolte bogate, alină durerile de picioare, dacă e pusă în încălțări, precum şi durerea de cap.
Din spice de grâu, pelin, verbină, busuioc, sunătoare, ferigă, soc, cicoare, salcie şi flori de sânziene, fetele împletesc cununi, în formă de cerc. Acestea apără oamenii, animalele şi recoltele de forţele rele, de inundaţii, furtuni ori grindină, dacă sunt agăţate la uşi, la ferestre, la stâlpii porţilor şi pe crucile mormintelor.
(crestinortodox.ro)
Din cele expuse anterior observam ca obiceiurile locurilor sunt foarte frumoase si foarte diverse. Ele fac parte din bogatia spirituala a neamului nostru, si, apreciez ca este necesar sa le pastram cum se cuvine, sa le facem cunoscute copiilor si nepotilor nostri, altfel, un popor fara traditii, fara cultura este slab, expus, vulnerabil. 🙏🙏🙏❤️❤️❤️
Ziua Mondială a Umanismului,
Astazi 21 iunie sarbatorim Ziua Mondială a Umanismului.
Ziua Mondială a Umanismului a fost sarbatorita pentru inceput de Asociația Umanistă din America, în preajma solstițiului de vară, începand cu anii 80. Ulterior, tot mai multe organizatii umaniste din lumea întreagă s-au alăturat activitatii de promovare a valorilor umanismului in scopul realizarii unor transformari benefice pentru oameni.
Anul aceste se împlinesc 28 de ani de politică umanistă în România!
Despre umanism si umanisti se pot spune foarte multe insa ma voi rezuma la punctarea unor aspecte esentiale cu privire la acest concept.
Umanismul presupune promovarea şi înţelegerea corectă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţeanului în societatea modernă, cu precădere dreptul la exprimare, dreptul la asociere liberă, dreptul la educaţie, accesul la informaţie, libertatea persoanei, libertatea exercitării profesiei, libertatea credinţei, protecţia vieţii private, protecția securității persoanei, grupului sau populației, egalitatea şanselor şi nediscriminarea, dreptul de acces la prestaţiile de securitate socială, protecția sănătății și promovarea metodelor științifice, dar și tradiționale în acest scop, etc.
Aşa cu am mai spus în nenumărate rânduri: “Noi , Umaniştii am ieşit din rând, ţelul nostru e acela de a crea o societate în care omul este pus în centrul atenţiei cu necesităţile şi nevoile lui, în care valoarea intrisecă a individului este apreciată şi pusă în valoare pe măsura cunoştinţelor şi aptitudinilor dobândite.
Vom avea progres numai dacă valorile omului sunt apreciate şi sunt valorificate acolo unde le este locul („Omul potrivit la locul potrivit”).
Pentru noi, umanismul inseamna dragoste fata de oameni, dorinta de schimbare in bine a vieţii semenilor noştri prin implicarea cu demnitate, onoare, curaj, a fiecăruia dintre noi în mecanismele politice şi sociale ale comunităţilor noastre, in masura in care tine de noi astazi si nu mai tarziu.
Salutam cu drag toti umanistii!
La Multi Ani Umaniştilor din întreaga lume!
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Ca în fiecare săptămână, Biroul Executiv al Filialei sector 3 al PPU(social-liberal) s-a reunit astăzi, într-o lungă ședință, pentru a stabili pașii imediat următori în atingerea obiectivelor programate. Un punct esențial pe ordinea de zi a fost organizarea delegației care va participa în data de 07.07.2019 la evenimentul de lansare a candidatului nostru , Doamna Ramona Ioana Bruynseels, la alegerile prezidențiale.
Rusaliile creștine au legătură cu Legământul, fiind o sărbătoare a încheierii lăuntrice a Noului Legământ al harului și iubirii, prin coborârea Sfântului Duh. Rusaliile reprezintă și consacrarea solemnă a Bisericii întemeiate de Iisus Hristos. Duhul Sfânt nu este dăruit numai Bisericii în ansamblu, ci și fiecărui creștin în parte, cu darurile sale. Minunea Rusaliilor de la Ierusalim se continuă în Biserică, aducând rod în taina Sfântului Mir. De aceea, Rusaliile sunt și o sărbătoare de mulțumire pentru harul Mirului.
Rusaliile, Cincizecimea sau Pogorararea Sfantului Duh sunt una dintre cele mai vechi sarbatori si sunt considerate in traditia crestina ziua intemeierii Bisericii.
Dumnezeu sa binecuvânteze România si poporul ei! 🙏🙏🙏🙏🙏🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴Administrarea participativă a vieţii cetăţii este tot ceea ce-mi doresc pentru semenii mei, pentru prietenii mei şi pentru familia mea şi cred cu toată tăria că fiecare dintre noi îşi doreşte aceasta!
Soluţia e la tine, e la fiecare dintre noi! Trebuie spusă doar şi noi o punem în aplicare cu demnitate, onoare şi curaj!
Noi suntem vehiculul soluţiilor voastre şi a noastre deopotrivă pentru rezolvarea zbaterilor urbei în care ne ducem traiul de zi cu zi.
​Noi am depăşit nivelul luptei antagonice dintre stânga şi dreapta!
​Evoluţia istoriei omenirii a arătat că în permanenţă a existat un progres în orânduirea socială a umanităţii, chiar dacă uneori cu sincope, chiar dacă uneori mai lent sau alteori mai rapid, aşa cum se întâmplă şi în zilele noastre!
​Aşa cum au dispărut: primitivismul, sclavagismul, feudalismul, aşa vor dispărea şi capitalismul, comunismul şi socialismul, lăsând democraţiei cea mai evoluată formă de orânduire socială, UMANISMUL.
​Lupta acerbă între stânga şi dreapta provoacă în societatea noastră numai ceartă, dezbinare, ură şi răzbunare, ceea ce conduce, evident, la o stagnare a dezvoltării armonioase a societăţii româneşti şi implicit a urbei noastre!
​Noi , Umaniştii, am ieşit din rând, ţelul nostru e acela de a crea o societate în care omul este pus în centrul atenţiei cu necesităţile şi nevoile lui, în care valoarea intrisecă a individului este apreciată şi pusă în valoare pe măsura cunoştinţelor şi aptitudinilor dobândite.
Vom avea progres numai dacă valorile omului sunt apreciate şi sunt valorificate acolo unde le este locul („Omul potrivit la locul potrivit”).
Simbioza dintre natură şi om este deosebit de importantă în dezvoltarea sănătoasă a fiecăruia dintre noi. Un mediu sănătos şi curat în urbea noastră este tot ceea ce ne dorim!
Un învăţământ care să descopere valorile fiecăruia dintre noi şi să le cizeleze astfel încât societatea să beneficieze de fructele fiecăruia în dezvoltarea ei este tot ce poate fi mai bine şi mai frumos pentru noi toţi.
Promovarea dialogului şi a respectului reciproc între grupuri şi persoane este nevoia cea mai mare în a construi armonios şi durabil o societate superioară celei cotidiene!
​Securitatea în ansamblul ei, plecând de la securitatea comunităţii, a persoanei, a mediului înconjurător, alimentară, socială, etc. poate fi realizată doar prin schimbarea mentalităţilor şi participarea activă a fiecăruia dintre noi la viaţa cetăţii cu tot ce avem mai bun în noi! Manipularea, minciuna, promisiunile deşarte, populismul, etc. nu au loc în aspiraţiile noastre de a creea o societate mult mai evoluată faţă de cea de astăzi în care principiile:
➢ omul este măsura tuturor lucrurilor;
➢ încrederea în rațiune;
➢ încrederea în libertatea, demnitatea și perfectabilitatea ființei umane;
➢ increderea in valorile umane si in armonia perfecta dintre om si natura;
➢ promovarea omului universal;
➢ dragostea față de oameni;
➢ credința în adevăr și documente;
➢ dorința de a salva oamenii de ignoranță;
➢ respectul faţă de orientarea religioasă a fiecăruia
să devină o realitate şi nu o iluzie sau o fata morgana a programelor fără sens şi fără valoare de care am avut parte până acum în cei peste 30 de ani de democraţie post revoluţionară, autentic românească.
​Respectul faţă de valorile noastre autentice trebuie armonizat cu promovarea corectă în fiecare domeniu a promotorilor acestora şi consolidat astfel încât să avem în permanenţă repere de urmat.
Din categoria # UMANIȘTII!
COMUNICAT DE PRESĂ

Premieră absolută în politica românească:
Umaniștii optează pentru O CONDUCERE COLEGIALĂ!

În cadrul Congresului PARTIDULUI PUTERII UMANISTE (social liberal), desfășurat sâmbătă, 8 iunie, 2019, s-a stabilit faptul că formațiunea politică va avea o conducere colegială, formată din Ramona Ioana Bruynseels – Președinte al Biroului Executiv, Cristian Popescu Piedone – Președinte al Consiliului Național și Alfred Laurentiu Mihai – Lider al Forumului Umanist și membru fondator al partidului.
Cei trei membri ai Forului de conducere colegială, aleși direct în cadrul Congresului, vor asuma, pe rând, câte patru luni, responsabilitatea conducerii partidului. În acest fel sunt concretizate, inclusiv la nivelul structurii centrale de partid, principiile echilibrului, controlului reciproc și separării puterilor fundamentale în cadrul oricărui sistem instituțional democratic.
Totodată, în preambulul noului statut, aprobat de Congres, s-au consacrat principiile morale ale doctrinei umaniste: DEMNITATE, ONOARE ȘI CURAJ.
Ramona Ioana Bruynseels, Președintele Biroului Executiv, este o reprezentantă a generației tinere, deștepte și hotărâte, o ardeleancă de la Cluj, absolventă de Harvard care, în loc să ramână în America, a adus America în România, s-a întors acasă și vrea să contribuie real, cu educația, experiența și energia sa, la o schimbare, profundă, în bine, a României.
Liderul Forumului Umanist, Alfred Laurențiu Mihai, este membru fondator al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) și cel care, la momentul alegerii sale în Camera superioară a Parlamentului, a fost cel mai tanăr senator din istoria modernă a Parlamentului.
Cristian Popescu Piedone, Președintele Consiliului Național, este primarul care a făcut minuni într-unul dintre cele mai grele sectoare ale Capitalei, cel care a stabilit adevarate recorduri electorale în alegerile din București, omul care a fost este și va rămâne întotdeauna un aliat al cetățenilor în lupta cu abuzurile administrației și omul care, în ultimii ani, a contribuit semnificativ la consolidarea familiei umaniste.
Totodată au fost aleși ca vicepreședinți ai partidului următorii: Iulian Constantin Cârlogea, Raoul Gordean, Daniel Ionașcu, Cornel Lazăr, Alexandru Cristian Mircea Magherescu, Petru Mărginean, Vasile Negrilă, Jenel Șerban, Toader Ulise, Gheorghe Vlase.
La debutul Congresului PPU – SL! # umaniștii! – la ROMEXPO
La Conferința la nivel înalt privind Standardizarea! Palatul Parlamentului
🔹 Ziua Eroilor! 🔹
Astăzi este ziua în care îi cinstim împreună pe eroii neamului românesc, căzuți pe câmpul de luptă. Ziua Eroilor este ziua străbunicilor și bunicilor noștri care și-au dat viața pentru libertatea, apararea și întregirea neamului românesc. Dumnezeu să-i odihnească pe acești bravi ostași! 🙏
Cinste Eroilor Neamului Românesc! ✌️
La Gala Dinner a Conferinței Europene la nivel înalt în domeniul Standardizării organizata sub egida exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene! Palatul Parlamentului
INALTAREA DOMNULUI:
🙏 INALTAREA DOMNULUI este una dintre cele mai vechi sarbatori crestine.
In aceasta zi, crestinii se saluta cu formula “Hristos s-a inaltat” si raspund cu “Adevarat s-a inaltat”!
Dupa Inviere, Iisus Hristos s-a aratat ucenicilor timp de patruzeci de zile vorbindu-le despre imparatia lui Dumnezeu si poruncindu-le sa ramana la Ierusalim, pentru a primi botezul Duhului Sfant.
In timp ce le spunea acestea, Mantuitorul s-a inaltat si un nor l-a luat din fata lor. Prin inaltarea lui Iisus Hristos la cer, se incheie activitatea Sa de rascumparare a neamului omenesc din robia mortii si a pacatului.
Pentru Inaltare, ouale se inrosesc chiar in ziua sarbatorii, fiind marcata astfel si ultima zi in care ouale pot fi inrosite pana anul viitor, atunci cand va pica Pastele.
INALTAREA DOMNULUI este numita in popor si Pastele Cailor pentru faptul ca atunci cand Maica Domnului se pregatea sa-l nasca pe Iisus, animalele care nu i-au respectat linistea au fost caii. Fecioara i-a blestemat sa nu se sature decat odata-n an si-atunci doar un ceas.
🙏 Astăzi este si ziua în care comemoram jertfa eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate, pentru apărarea țării și întregirea neamului.
Urez tuturor credinciosilor ortodocsi sa praznuiasca in pace, impacare si unitate Inaltarea Mantuitorului Iisus Hristos la Cer, de pe Muntele Maslinilor, sa imparta si celor nevoiasi din bucatele pe care le pregatesc, si, in lipsa unei ramure de maslin, sa se roage si sa transmita un gand bun, crestinesc, si celor care, la vremuri mai tulburi au uitat de rudenie, de prietenie, de amicitie si s-au indepartat de ei.
Hristos s-a inaltat!
🙏 Gandul meu dintotdeauna a fost ca romanii sa pomeneasca in pace, impacare si unitate eroii cazuti de-a lungul veacurilor pe campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate, pentru apararea tarii si intregirea neamului.
Daca acest lucru nu este posibil in acest moment atunci este bine sa ne intrebam daca suntem vrednici sa guvernam aceasta natie, daca nu cumva necinstim sacrificiile facute, daca nu cumva jertfele au fost inutile, daca nu cumva am uitat de aspiratiile neamului nostru…
In timp ce tara este vulnerabila, in timp ce natia este in suferinta, in timp ce dezbinarea este evidenta, nu putem sa ne ascundem la infinit in spatele unor neadevaruri crase, nu putem sa nu observam reaua-credinta, tradarea si insuccesele unor guvernati, nu putem sa declaram ef fanfare ca tara este intr-o stare excelenta. Nu putem trai in promiscuitate, nu putem ignora faptul ca ne mor copiii si batranii in spitale mizere.
Asa procedeaza comunistii, asa procedeaza dictatorii.
Nicio problema ascunsa, nerecunoscuta, fata de care ne prefacem zilnic, in orice moment, cu orice ocazie, orbi, din care facem un subiect tabu, nu va fi vreodata rezolvata.
Nu putem sa ne ascundem la nesfarsit in spatele neadevarului, nu asa ne cinstim eroii.
“Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Tânără mireasă, mamă cu amor!
Fiii tăi trăiască numai în frăţie!
…”
Slava eroilor neamului nostru!
5 iunie: Ziua Invatatorului,🎩🎩🎩🎩❤️❤️❤️🙏🙏
Prin Legea nr. 289/2007 Parlamentul Romaniei a instituit Ziua Învăţătorului, manifestare festivă educaţională, cu caracter naţional, apolitic şi cultural, organizată anual pe data de 5 iunie.
Ziua Învăţătorului este sărbătorită în toate unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale din sistemul românesc. Ministerul de resort ar trebui sa acorde, cu ocazia Zilei Învăţătorului, premii, distincţii, medalii şi titluri onorifice cadrelor didactice şi elevilor, pentru merite deosebite.
Ziua de 5 iunie poarta semnificatia zilei de nastere a invatatorului Gheorghe Lazar, intemeietorul invatamantului modern romanesc (n. 5 iun. 1779 – d. 17 sept. 1823). Cu siguranta, de un astfel de dascal (si de altii ca el…), dar in primul rand de un astfel de “manager” am avea nevoie si astazi, insa acest aspect face obiectul unei alte discutii.
Aceasta zi trebuie sa fie o zi speciala pentru invatatori si elevi dar si pentru noi, ceilalti, intrucat cu totii am fost elevi, cu totii am inceput frumosul drum al cunoasterii si devenirii trecand, timizi, ascunsi dupa un mic ghiozdan, pragul unei sali de clasa, in prima zi de scoala.
De asemenea, aceasta zi deosebita ne acorda prilejul sa ne amintim de invatatorii nostri, uneori dragi, alteori mai putin dragi dar sigur respectabili, de cei care s-au dus si de cei care mai sunt, de fostii colegi, de notele obtinute, de boacanele facute, etc. Noi, cei mai putin tineri, ne amintim si de excursiile cu clasa organizate de invatatorii nostri, de viermii de matase, de culesul de plante medicinale si de culesul de seminte de salcam in zilele de aur ale toamnei.
Cu siguranta toate epocile au frumusetea lor.
Alaturi de invatatorii nostri am facut insa primii pasi in viata reala; ei ne-au deslusit tainele abecedarului, ne-au impartasit din misterele lumii, ne-au invatat cu adevarat “sa mergem” si ne-au aratat calea cea dreapta si pentru aceasta trebuie sa le oferim un singur lucru: Recunostinta.
Recunostinta din partea guvernantilor, a elevilor, a parintilor, a tuturor.
Recunostinta care sa insemne inclusiv venituri pe masura importantei muncii pe care o depun; nu umilinta si ignoranta ci siguranta pentru ziua de maine, o minima stabilitate pentru a se concentra asupra misiunii lor.
Daca dascalii isi iubesc si pretuiesc elevii, de ce oare sistemul nu iubeste si nu pretuieste dascalii?
Pentru toti invatatorii nostri, cu recunostinta:
La mormantul lui Aron Pumnul
“Îmbracă-te în doliu, frumoasă Bucovină,
Cu cipru verde-ncinge antică fruntea ta;
C-acuma din pleiada-ţi auroasă şi senină
Se stinse un luceafăr, se stinse o lumină,
Se stinse-o dalbă stea!
Metalica, vibrânda a clopotelor jale
Vuieşte în cadenţă şi sună întristat;
Căci, ah! geniul mare al deşteptării tale
Păşi, se duse-acuma pe-a nemuririi cale
Şi-n urmă-i ne-a lăsat!
Te-ai dus, te-ai dus din lume, o! geniu nalt şi mare,
Col? unde te-aşteaptă toţi îngerii în cor,
Ce-ntoană tainic, dulce a sferelor cântare
Şi-ţi împletesc ghirlande, cununi mirositoare,
Cununi de albe flori!
Te plânge Bucovina, te plânge-n voce tare,
Te plânge-n tânguire şi locul tău natal;
Căci umbra ta măreaţă în falnica-i zburare
O urmă-ncet cu ochiul în tristă lăcrimare
Ce-i simţ naţional!
Urmeze încă-n cale-ţi şi lacrima duioasă,
Ce junii toţi o varsă pe trist mormântul tău,
Urmeze-ţi ea prin zboru-ţi în cânturi tânguioase.
În cânturi răsunânde, suspine-armonioase,
Colo, în Eliseu!…”
M. Eminescu
La conferința internațională de dialog public – privat : „Cybersecurity România – Bucharest Talks” in Aula Magna.
VIZITA PAPEI IN ROMANIA
Dumnezeu sa binecuvanteze Romania, pe toti ortodocsii, Biserica Ortodoxa Romana si pe Patriarhul Daniel
Dumnezeu sa-l binecuvanteze pe Papa, sa binecuvanteze Biserica Catolica si pe toti catolicii
🙏🙏🙏🙏🙏❤️❤️❤️❤️❤️
Desi se aud si voci care contesta importanta vizitei pe care Papa o face in Romania, apreciez ca acest eveniment este de o insemnatate deosebita pentru tara si poporul nostru oferindu-ne, inca o data, prilejul la introspectie, la reevaluarea relatiilor pe care noi – ortodocsii si Biserica Ortodoxa o avem cu catolicii si cu Biserica Catolica (ma refer aici la toti catolicii…). Si cu aceasta ocazie, ca si in alte imprejurari, fac apel la echilibru, la o apreciere cu minte limpede, a acestor relatii.
Cei mai multi dintre noi suntem crestini ortodocsi si nu vom renunta vreodata la credinta care ni s-a transmis de catre inaintasii nostri.
Este insa necesar sa ne recunoastem slabiciunile, imperfectiunile, pentru a deveni mai puternici si pentru a rezista tuturor vicisitudinilor vremurilor ce vor veni.
Noi, romanii ortodocsi, am fost mai puternici atunci cand am fost apropiati de romanii de credinta catolica. Pe timpul regimului comunist scoala, biserica noastra si familia ne-au sadit in suflet, unora dintre noi, o raceala fata de catolici si de Biserica Catolica. Mai mult chiar, prin Decretul nr. 358/02.12.1948 Biserica Romana Unita a fost scoasa de comunisti in afara legii. Fara a dori sa supar pe cineva trebuie sa recunoastem ca acesta este adevarul.
Este necesar sa intelegem faptul ca la evolutia si la marile realizari ale natiei noastre au contribuit in mod decisiv si romani de credinta catolica si nu numai. Sa ne amintim de Ioan de Hunedoara, Nicolaus Olahus, Carol I al Romaniei, Alexandru Vaida Voivod, Iuliu Hossu, Iuliu Maniu si altii.
Nu am fi facut poate niciodata Unirea fara sprijinul romanilor de credinta catolica si de alte credinte.
Pentru acest motiv si pentru multe altele pe care nu le voi dezvolta, este necesar sa lasam inversunarea, incrancenarea, sa-i privim pe catolici si pe cei de alte credinte cu alti ochi, cu ochii obiectivitatii si ai dreptatii, ai fratiei, asa cum spune si Papa si sa intelegem ca tara aceasta este a tuturor celor care traiesc si simt romaneste, indiferent de credinta.
In aceste circumstante, mesajul cu care a venit Papa in Romania “Sa mergem impreuna” este extraordinar de potrivit, se pliaza in mod ideal pe realitatea relatiilor dintre ortodocsi si catolici. Acest eveniment deosebit, impresionant, a venit la momentul potrivit, la momentul in care noi, romanii, suntem la apogeul dezbinarii.
Nu putem continua asa ad infinitum.
Ii rog anticipat pe cei care se vor supara sa ma ierte insa, acest eveniment deosebit si mesajul “Sa mergem impreuna” trebuie sa constituie o pilda, atat pentru ortodocsi, cat si pentru catolici.
In circumstantele descrise, este o bucurie sa-l vedem pe Papa in Romania, sa-l vedem pe Papa impreuna cu Patriarhul Daniel, impreuna cu Presedintele Romaniei, cu Prim-ministrul Romaniei, alaturi de Poporul Roman, in Gradina Maicii Domnului.
Sunt sanse reale ca schisma, atat cea interioara, sufleteasca, cat si cea institutionala, sa constituie, intr-un orizont de timp nu prea indepartat, un element ce apartine trecutului.
Sper din suflet ca vom reflecta asupra acestor aspecte, fiecare dintre noi. Sper sa traim cat sa vedem schimbarea in atitudinea si faptele noastre (acta non verba). Sunt sanse reale pentru ca noi, romanii de orice credinta, sa devenim mai cumpaniti, mai drepti, mai uniti, mai apropiati, asa cum ne-am facut cunoscuti.
Sa nu uitam ce spunea Mitropolitul de fericită amintire Antonie Plămădeală: „Istoria românilor e biografia extraordinară a unui popor de viță veche, din strămoși viteji și drepți, cumpăniți în gândire și hotărâți în faptă”.
Pentru atentia pe care ne-a acordat-o si pentru prilejul pe care ni l-a dat sa spunem, cu sufletul deschis:
Bine ai venit in Romania Papa. Iti multumim! Sa mergem impreuna!
Dumnezeu sa binecuvanteze Romania, pe toti ortodocsii, Biserica Ortodoxa Romana si pe Patriarhul Daniel!
Dumnezeu sa-l binecuvanteze pe Papa, sa binecuvanteze Biserica Catolica si pe toți catolicii! 🙏🙏🙏🙏🙏❤️❤️❤️❤️❤️
Gestul de a aduce bucuria pe chipurile unor copii ai unor familii cu situaţii precare, mi-a marcat întreaga zi!
Am încercat să transmit un mesaj a ceea ce mi-a fost dat să văd astăzi, dar nu mi-am găsit nicidecum cuvintele. Revolta ce-mi frământa sentimentele era datorată eşecului societăţii noastre de a rezolva fenomenul care a generat şi generează în continuare condiţiile defavorizante pentru aceşti copii, care nu au nicio vină pentru ceea ce li se întâmplă.
Deşi ştim cu toţii că Ziua Copilului este marcată ca o zi a fraternităţii şi înţelegerii între copiii de pretutindeni, a activităţilor dedicate promovării idealurilor şi obiectivelor Cartei şi bunăstării copiilor din toată lumea, facem prea puţin pentru realizarea acestui deziderat!
Ziua Copilului trebuie să însemne multe bucurii pentru toţi copiii, baloane colorate, jucării, dulciuri, hăinuţe noi, jocuri şi distracţii în parcuri, prietenii noi, generozitate, dragoste, inocenţă, puritate, duioşie, pictură, dansuri, plimbări, desene pe asfalt, filme, urări, felicitări. Din păcate, pentru mulţi dintre ei, aceste lucruri sunt de domeniul fantasticului!
Copiii nu trebuie să fie neglijaţi nicicând, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună şi pentru care ajungem la un moment dat să trăim. De ziua lor aceştia merită o atenţie deosebită pentru a şti că au anumite drepturi, că sunt importanţi.
Consider, cu toată tăria, că una din misiunile noastre primordiale, a umaniştilor, este folosirea tuturor instrumentelor şi acţiunilor posibile pentru a influenţa societatea românească şi instituţiile statului, precum si cele europene, să demareze programele necesare astfel încât aceste situaţii să fie de domeniul trecutului.
Această sărbătoare trebuie să fie, pentru noi toţi, un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea şi familia şi de a aprecia şi iubi copiii! Dumnezeu sa binecuvânteze acești copii oropsiți de soarta!🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Dumnezeu sa binecuvânteze copiii romanilor oriunde s-ar afla ei! 🙏🙏🙏🙏🙏🙏❤️❤️❤️❤️❤️❤️1 Iunie, Ziua Copilului. Ziua internaţională a ocrotirii copilului este sărbătorită în România şi în alte aproximativ 50 de ţări, la data de 1 iunie. Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Să sarbatorim alături de copiii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple sau … să nu uităm de copilul din noi. Aşadar, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de „cea mai frumoasă iluzie” … La mulți ani, drag copii! 🎂🍭🍦🍧🍡🍾Dumnezeu sa binecuvânteze copiii romanilor oriunde s-ar afla ei!🙏🙏🙏❤️❤️.
La Bruxelles, ceva mai tânăr, Cu sir Graham Watson!
Ieri am ieșit la vot mai iute decât mi-am propus, datorită unei situații incredibile! Am fost sunați de o familie, a cărui nume îl păstram sub protecția anonimatului, ca fiica ei nu poate vota la secția de vot datorită faptului ca are deficiente locomotorii! Si ca, potrivit legii, a fost subminat dreptul la vot al unor persoane imobilizate in carucioare.
Dupa cu se știe, dreptul de a vota este garantat de Constitutia Romaniei prin textul art. 36. Autoritatile si institutiile implicate in organizarea alegerilor au obligatia de a asigura tuturor celor care au implinit varsta de 18 ani accesul la urnele de vot. Unele persoane cu drept de vot sunt in varsta si se deplaseaza greu, alte persoane cu drept de vot sunt internate in spitale in ziua alegerilor; exista persoane care au suferit diverse traumatisme si se afla in imposibilitatea de a se deplasa singuri la Sectia de votare.
Pentru persoanele care se afla in imposibilitatea de a se deplasa la sectia de votare institutiile implicate au obligatia de a trimite urne mobile la locul unde acestea se afla.
De asemenea, autoritatile si institutiile implicate au obligatia de a facilita accesul la urnele de vot persoanelor care, desi sunt imoblizate, doresc sa se deplaseze la sectiile de votare.
Dreptul la vot, obtinut cu sacrificii si prevazut de Constitutia Romaniei, naste in sarcina autoritatilor si institutiilor implicate, o obligatie corelativa: aceea de a facilita tuturor persoanelor cu drept de vot accesul la urne, in mod nediscriminatoriu.
In cazul doamnei din fotografie, in varsta de 51 de ani si care se afla imobilizata intr-un carucior, accesul la urna de vot nu a fost asigurat in mod corespunzator.
Sectia de votare a fost amplasata in cladirea Scolii Gimnaziale Federico Garcia Lorca la etajul 1. Cum au gandit oare autoritatile si institutiile implicate ca vor reusi cei imobilizati in carucioare sa urce scarile pana la etajul 1? In plus, la intrarea in imobil nu exista rampa sau o alta amenajare pentru cei care sunt imobilizati.
Este absolut dezamagitor si revoltator modul in care autoritatile si institutiile implicate au organizat alegerile la sectia in cauza.
Oare aceste situatii au fost chiar asa greu de prevazut?
In fond este vorba despre aplicarea legilor, despre respect pentru semenii nostri, despre democratie si despre un minim de responsabilitate.
Cum au aplicat autoritatile si institutiile implicate prevederile Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap?
Legea in cauza promoveaza mai multe principii si impune mai multe reguli: respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, prevenirea şi combaterea discriminării, egalizarea şanselor, solidaritatea sociala, responsabilizarea comunităţii, adaptarea societăţii la persoana cu handicap, accesul fără limitări sau restricţii la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional, accesibilitatea, etc. Voi reveni cu detalii despre ceea ce s-a întâmplat la secția respectiva intr-o postare viitoare!
Am votat pentru o Uniune Europeană puternica, prospera, umanista in care drepturile fundamentale ale omului sa fie prioritatea numărul 1!

Dumnezeu sa binecuvanteze Romania. Dumnezeu sa binecuvânteze pe toți romanii oriunde s-ar afla ei! 🙏🙏🙏🙏🙏🙏❤️❤️❤️❤️❤️❤️🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴Sa mergem la vot!
Dreptul de a vota este prevazut la art. 36 din Constitutia Romaniei.
Acest drept s-a obtinut cu sacrificii, inclusiv de vieti omenesti, asa cum stim cu totii.
A ne exercita acest drept inseamna a nu capitula, a nu dezarma, a nu ne preda in fata minciunii, dezbinarii, urii, esecului. Inseamna a ne mai acorda, singuri, sanse pentru “renastere”, pentru redresare. Inseamna a spera si a acorda “credit” celor care s-au mentinut curati, demni, verticali.
Trebuie sa avem incredere ca exista romani demni, curajosi, de onoare, buni politicieni, buni manageri, oameni de isprava. Daca ne vom pierde aceasta speranta atunci suntem pierduti ca neam!!!!!
Dumnezeu sa binecuvanteze Romania! Dumnezeu sa binecuvânteze pe toți romanii oriunde s-ar afla ei!
🙏🙏🙏🙏🙏❤️❤️❤️❤️❤️🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴
Sa mergem la vot!
Fericiti fie toti cei care poarta numele Imparatilor Constantin si Elena!
Sfintii Imparati Constantin si Elena, „cei intocmai cu Apostolii”, sunt pomeniti de Biserica Ortodoxa pe data de 21 mai.
Sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena este strans legata de taina si puterea Sfintei Cruci, semnul central al religiei crestine.
Gaius Flavius Valerius Aurelius Constantinus a trait in perioada 27 februarie 272 – 22 mai 337, a fost cunoscut sub numele de Sfantul Constantin cel Mare, a fost imparat roman, proclamat Augustus de catre trupele sale in data de 25 iulie 306. Datorita Sfantului Constantin cel Mare, persecutiile impotriva crestinilor au incetat. A daruit libertatea de credinta tuturor oamenilor si a promovat crestinismul. A fost primul imparat roman pe care apropiatii lui l-au surprins rugandu-se si postind.
Imparateasa Elena era fiica unui hangiu din Bitinia, regiune de la sud de Marea Marmara, in Turcia de astazi. La hanul tatalui sau o va intalni Constantinuius Chlor si o va cere de sotie. Avand in vedere faptul ca sotul va ajunge cezar al Apusului si pentru ca randuielile timpului nu-i permiteau, pentru a deveni cezar, sa aiba o sotie dintr-o clasa inferioara, renunta la casatoria cu ea si traieste impreuna cu Teodora, o ruda a imparatului Diocletian. Abia dupa ce fiul ei, Constantin ajunge cezar in Apus, in locul tatalui, o va lua pe mama sa la curtea sa de la Trier, din Germania. Iar in anul 312, cand Constantin il invinge pe Maxentiu, ii acorda mamei sale primul titlu, de „Nobilissima Femina”.
Sfanta Elena, mama lui Constantin, a fost o crestina evlavioasa, reusind sa ridice numeroase lacasuri de cult, dintre care mentionam: Biserica Invierii Domnului zidita langa Sfantul Mormant, biserica din Ghetsimani, precum si alte 18 lacasuri de cult. Mentionam ca ajunge la Ierusalim si aici descopera Sfanta Cruce pe care a fost rastignit Domnul. Sfanta Imparateasa Elena a trecut la cele vesnice la Roma, in anul 327. A fost ingropata la Roma, in mausoleul de langa biserica Sfintilor Marcelin si Petru de la Via Labicana. Sarcofagul care contine ramasitele sale se afla acum depus in muzeul din Vatican.
Particele din moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena se gasesc si la Catedrala Patriarhala din Bucuresti
(Din “Calendarul Ortodox”)
​Asadar, fericiti fie toti cei care poarta numele Imparatilor Constantin si Elena, sa luam aminte de faptele prin care ei au aparat crestinatatea, sa luam aminte de ceea ce au oferit omenirii: incetarea persecutiilor, libertatea de credinta, promovarea crestinismului, postul, evlavia, etc.
Ziua Sfintilor Imparati Constantin si Elena este un prilej de mare sarbatoare dar poate fi si un prilej de introspectie pentru noi, un prilej pentru a ne reaminti ca suntem crestini, pentru a ne reaminti de rugaciune, de post, de biserica, un prilej pentru a ne reaminti ca trebuie sa fim mai buni, mai toleranti, mai iertatori, mai cinstiti, si mai dedicati comunitatii in care traim.
La Multi Ani tuturor romanilor care sunt sarbatoriti astazi!
În după amiaza zilei de sâmbătă, 18 mai, la sediul central al PPU-SL din Piața Presei Libere Nr. 1, a avut loc o ședință informală cu o mare parte a liderilor filialelor din țară ale PPU-SL. Ca de fiecare data, și Umaniștii din Sectorul 3 au participat la întâlnire cu o minidelegație condusă de liderul filialei, dl. Dr.Ing.Dipl. Ulise Toader.
La dezbateri au fost avute în vedere în principal aspecte ce țin de organizarea și dezvoltarea filialelor la nivel național, precum și o centralizare preliminara a semnaturilor privind „Inițiativa legislativa a cetățenilor privind valorificarea experientei profesionale acumulate de persoanele de vârsta a III-a prin angajarea în sectorul privat”.
Dumnezeu sa binecuvânteze vecinii noștri! La Multi Ani vecinilor!
De mai multi ani, în aproape 30 de ţări europene s-a instituit oficial “Ziua vecinilor”, în ultimul week-end din luna mai sau in primul week-end din luna iunie.
Aceasta zi constituie o foarte buna ocazie pentru a iesi din insingurare, pentru a ne intalni cu cei care locuiesc in proximitatea noastra, pentru a planui o implicare activa in comunitate, pentru a interacţiona şi strânge relaţiile de întrajutorare, respect şi bună înţelegere.
Este vorba despre o relatie fireasca de convietuire pasnica, de solidaritate, de prietenie.
Le doresc tuturor romanilor sa gaseasca cel putin puterea necesara pentru “descretirea fruntilor”, pentru iertare, pentru un salut, o mana intinsa celor care locuiesc langa ei, si, de ce nu, sa priveasca aceasta zi ca pe o ocazie pentru un nou si bun inceput.
La Multi Ani vecinilor!
Dumnezeu sa binecuvanteze familiile tuturor romanilor, oriunde s-ar afla.🙏🙏🙏❤️❤️❤️

Ziua de 15 mai a fost declarata Ziua Internaţională a Familiei.
Patriarhia Română, impreuna cu Institutul Român pentru Drepturile Omului, au propus ca ziua de 15 mai sa devina oficial şi Ziua familiei române.
Prin urmare, ziua de 15 mai este o zi deosebita in care trebuie sa reevaluam valorile de referinta ale speciei noastre avand in vedere faptul ca familia ne ofera fundamentele a ceea ce devenim cu toții în viață.
Omagiem familiile noastre in sens restrans la nivel de copii, parinti, soti, bunici, alte rude, dar, apreciez ca este necesar sa ne reamintim si de familia noastra in sens extins, de Tara, precum si de faptul ca este necesar sa solutionam problemele familiei in sens extins pentru a beneficia de o viata mai buna in sens restrans.
Cu demnitate, onoare si curaj este necesar sa reconstruim sistemele in care sunt educati, ingrijiti si crescuti copiii si modul in care sunt tratati batranii.
Este necesar sa reevaluam modul in care sunt tratate si masura in care sunt respectate femeile.
Este datoria celor implicati in gestionarea sistemelor sa construiasca un loc mult mai bun pentru acestia si pentru toti membrii familiilor noastre.
La multi Ani si Multa Sanatate familiilor tuturor romanilor, oriunde s-ar afla.
Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Unde puteai sa sărbătorești mai bine ziua portului românesc, dacă nu la Muzeul Satului?!
Astazi, 12 mai, sarbatorim trei evenimente extrem de importante: Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România, Ziua Tatalui si Ziua internationala a asistentilor medicali.

🇷🇴 Suntem un popor norocos. Printre bogatiile cu care ne putem mandri, costumele nationale romanesti constituie o zestre culturala de o valoare inestimabila. In ele se regasesc simplitatea, frumusetea, creativitatea si bunatatea Poporului Roman. Sa fim mandri de aceasta zestre, sa o promovam cum se cuvine in lume si sa o transmitem mai departe, copiilor si nepotilor nostri, ca pe un dar nepretuit.
La Multi Ani!

🕵️Prin Legea nr. 319/2009 Parlamentul Romaniei a instituit Ziua Tatalui, in a doua duminică a lunii mai.
Urez tuturor tatilor din Romania La Multi Ani cu aceasta ocazie, multa sanatate, putere de munca, echilibru, intelepciune si o sarbatoare frumoasa alaturi de familiile lor.

❤️Astazi sarbatorim si Ziua internationala a asistentilor medicali. Cu acest prilej doresc sa exprim recunostinta si respectul meu fata de activitatea acestora. Totodata, apreciez efortul depus in asigurarea asistentei medicale, rolul important pe care asistentul medical il are in echipa medicala si in procesul de ingrijire al pacientilor. Profesia de asistent este profund umana, primordiala in asigurarea tratamentului pacientilor, dar si in informarea, consilierea si sprijinirea acestora.
Cu aceasta ocazie va doresc Multi ani inainte, incarcati de profesionalism si devotament in activitatea voastra, iar cu demnitate, onoare si curaj sa treceti triumfatori peste orice obstacole intalnite in cariera!
Dumnezeu sa binecuvanteze Romania! ❤️🇷🇴🙏

10 Mai are pentru noi o tripla semnificatie, data de cele trei evenimente istorice majore din istoria Poporului Roman:

👑La 10 Mai 1866 Carol I vine la Bucuresti si devine Domnitor al Romaniei, “domnitor al tuturor romanilor”.
👑In ziua de 10 mai 1877, la o zi dupa votarea motiunii prin care Parlamentul Romaniei declara „Independenţa absolută a României”, Carol I proclama solemn Independenţa României si Armata Romaniei s-a acoperit de glorie la Plevna, Griviţa sau Smârdan.
👑La 10 Mai 1881 Romania devenea regat si ziua de 10 Mai a devenit Ziua Regelui sau Ziua Regalitatii, prilej de sarbatoare, chiar si in zilele noastre, pentru Casa Regala si pentru toti sustinatorii monarhiei.

Incepand cu anul 1867, pe data de 10 Mai a fiecarui an romanii au sarbatorit ziua nationala a Romaniei, pana in anul 1947 cand monarhia a fost inlaturata si regimul comunist a venit la putere.
Este tragic faptul ca dupa anul 1947, in locul unei evolutii democratice si unei dezvoltari firesti a tarii, in locul unei consolidari a pozitiei Romaniei in Europa si in lume, aspiratiile de veacuri ale romanilor au fost mutilate de un regim pe care romanii nu si l-au dorit.
Dincolo de opinii favorabile sau nefavorabile monarhiei este necesar sa ne regasim echilibrul, sa ne observam istoria cu luciditate si sa intelegem, sa acceptam, o realitate: in perioada 1866 – 1947 Romania a supravietuit unor situatii de criza si unor conflicte majore si a cunoscut o dezvoltare si o transformare fara precedent.
Fara intentia de a face o pledoarie in favoarea reinstaurarii monarhiei este necesar sa ne cunoastem si sa ne acceptam trecutul, fara resentimente, altfel vom ramane ancorati in acesta si nu vom reusi sa ne vedem viitorul.
Am convigerea ca, cei peste 40 de ani de comunism si evenimentele nefericite care s-au succedat dupa anul 1990 nu au mutilat pe vecie spiritul si sufletele romanilor, am convingerea ca noi, romanii, vom gasi acele energii si resorturi interioare care sa ne ajute sa inlocuim dezbinarea cu unitatea, egoismul cu generozitatea, indiferenta cu deferenta.
Sa fim recunoscatori si sa multumim pentru ceea ce regalitatea a oferit Romaniei; nu totul a fost perfect, insa, in principiu Dumnezeu a fost generos cu noi si soarta noastra a fost mai putin tragica decat a altor popoare.
Sa fim demni, sa avem onoare si curaj, sa ne cenzuram comportamentele, sa fim mai toleranti, mai buni, mai solidari si sa ne propunem obiective marete, altfel, daca nu ne vom propune obiective marete, nu vom avea nicio sansa sa evadam din nerodnicie si regres.
Cineva spunea: “Daca vrei sa vezi luna viseaza la stele, hai sa visam la univers”.
Dumnezeu sa binecuvanteze Romania! 🙏🇷🇴❤️
In ziua de 9 Mai a fiecarui an sarbatorim victoria Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-al Doilea Razboi Mondial, victorie prin care s-a pus capat celei mai pustiitoare si sângeroase conflagratii din istoria continentului.
Sa ne aducem aminte de contributia si sacrificiile poporului roman si militarilor romani, sa ne cinstim cum se cuvine eroii, si, cu demnitate, onoare si curaj sa luptam pentru pace, pentru libertate si pentru democratie!
In fiecare an, la 9 Mai sarbatorim Ziua Uniunii Europene pentru a celebra Declaratia istorica de la 9 Mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman prin care propunea un plan de colaborare economica intre Franta si Germania pentru incetarea rivalitatilor dintre cele 2 state.
Declaratia lui Robert Schuman a stat la baza unui amplu proces de integrare economica a tarilor europene insotit ulterior de un proces de integrare politica a acestora, procese de importanță deosebita, care au dus in final la constructia Uniunii Europene de astazi.
Ziua de 9 Mai inseamna atat data de nastere a Uniunii Europene cat si o zi a sperantei si bucuriei, o zi a unitatii si solidaritatii, o zi a pacii si stabilitatii, o zi a tuturor cetățenilor UE, din care si Romania face parte.
Organizarea Summitului de la Sibiu este un moment de mandrie pentru Romania, un prilej de a ne promova casa si tara, cultura si traditiile, de a inlatura prejudecatile si de a contribui la decizii istorice pentru Europa.
Uram un călduros „Bine ati venit” tuturor participantilor, succes deplin in misiunea istorica pe care si-au asumat-o, si, cu demnitate, onoare si curaj sa apere valorile europene la care au aspirat popoarele statelor membre.
Dumnezeu sa binecuvanteze Europa! 🙏🇪🇺❤️
Dumnezeu sa binecuvanteze ROMANIA! 🙏❤️🇷🇴
Astazi 9 Mai 2019 sarbatorim 142 de ani de la Proclamarea Independenţei de stat a Romaniei, aspiratie vitala a romanilor din toate provinciile tarii, cerinţă fundamentală pentru afirmarea ţării noastre în lume.
Este memorabila declaratia ministrului afacerilor străine Mihail Kogălniceanu prezentata in Parlamentul întrunit la data de 9 mai 1877 în ședință extraordinară: ”În starea de răsbel, cu legăturile rupte ce suntem? Suntem independenți, suntem o națiune de sine stătătoare… Așadar, domnilor deputați, nu am cea mai mică îndoială și frică de a declara în fața Reprezentanței Naționale că noi suntem o națiune liberă și independentă”.
In aceeasi zi, Adunarea Deputaților si Senatul au declarat independența absolută a tarii si ziua de 9 Mai a devenit Ziua Independenței României, aparata pe campul de lupta prin sacrificiul ostasilor romani.
Dragi romani, sa luam pilda de la inaintasii nostri, de la politicienii care au indeplinit aceasta aspiratie vitala a romanilor, de la ostasii care au cazut pe campul de lupta in apararea independentei tarii noastre, si, cu demnitate, onoare si curaj sa luptam, cu mijloacele oferite de democratie, pentru unitate, pentru progres, pentru dreptate, pentru respectul si viitorul natiunii noastre.
Dumnezeu sa binecuvanteze ROMANIA!
Workshop la Casa Universitarilor din Craiova. Tema: „Concepte, realizări si perspective Smart Cyti”
PĂREREA TA CONTEAZĂ PENTRU MINE!
Dragi prieteni, pentru că nu-mi este indiferent ce se întâmplă în jurul meu, vreau să mă implic într-un proiect care să schimbe lucrurile în mai bine pentru noi toţi! Cred cu tărie că pasivitatea duce la înrăutăţirea situaţiei, îndiferent de comunitatea în care convieţuim! Acum, mai mult ca oricând, este nevoie de schimbarea paradigmei care ne influenţează negativ traiul de zi cu zi!
Proiectul acesta nu este nici uşor şi nici de scurtă durată, dar este datoria noastră să încercăm să gândim că se poate şi mai bine! Să nu lăsăm să moară speranţa că este posibil ca lucrurile să se întâmple în avantajul nostru!
Vreau ca această pagină să fie o platformă de dezbatere a ceea ce trebuie să se întâmple în societatea noastră şi nu a ceea ce ar trebui să se întâmple pentru ca lucrurile să meargă mai bine pentru fiecare dintre noi! Pentru aceasta nu trebuie să rămânem permanent ancoraţi în analize interminabile de ce nu merg lucrurile şi să dăm în permanenţă vina pe cineva, ci trebuie să căutăm soluţii pentru a ne desprinde de situaţiile respective. Să avem însă grijă ca greşelile făcute să nu se mai repete!
„Întreabă-te mai mult cum se explică succesul şi ce merge, decât ce este greşit, nu merge sau poate fi greşit” spunea prof. J. Timmons de la Harvard University.
Şi vă întreb atunci: VREŢI SĂ MĂ SPRIJINIŢI ÎN PROIECTUL MEU?
Eu am semnat pentru inițiativa legislativă cetățenească: „valorificarea experienței profesionale acumulate de persoanele de varsta a III – a prin angajarea in sectorul privat”! Semnează si tu dacă vrei ca părinții si bunicii tai sa-si întregească veniturile pentru un trai mai bun!
Multumesc pentru apreciere!
Cu președintele ASRO, Gheorghe TUCU!
Cu maestrul Daniel Ionascu!
Cu Nicolae Bot Gros!
La Parlamentul European!

%d blogeri au apreciat: